Už na začátku roku zástupci kraje potvrdili, že právě na letošní rok jsou peníze na stavbu obou kruhových objezdů připraveny. Jeden vyroste místo dosavadního provizorního mezi budovou bazénu a policejního ředitelství, druhý pak u hudebního klubu Mlejn. Jinými slovy na křížení Boleslavské třídy s ulicí Zbožská, ve druhém případě pak s ulicí Velké Valy.

Poté, co se objevila u zakázky informace o zrušeném výběrovém řízení, zjišťovali jsme aktuální situaci. Tedy proč byla zakázka zrušena. Podle mluvčí krajského úřadu Heleny Frintové se nepodařilo vybrat uchazeče. „Zakázku je nutné vypsat znova. Kruhové křižovatky se stavět budou, finance jsou zajištěny,“ uvedla Frintová. Předpokládaná hodnota zakázky je stanovena na 29,3 milionů korun. Projektová příprava je podle slov mluvčí kraje dokončena.

Záhadná ledová koule v Mordové rokli
Tajemná ledová koule se vrací. Nyní ve filmu

Uzavírka části Boleslavské třídy způsobí ve městě značné dopravní komplikace a bude vytyčeno několik objížděk. Právě z tohoto důvodu jsou letní prázdniny v podstatě jediný možný termín, kdy se dá logisticky náročná operace provést. Místostarosta Bořek Černý už v březnu potvrdil, že v době výstavby kruháků město opraví v daném úseku chodníky.

O stavbě objezdů se mluví už nejméně pět let. Nikdo nepředpokládal, že současný provizorní kruhový objezd před policejním ředitelstvím bude fungovat tak dlouho v nynější podobě. Původní termín stavby byl léto 2016. Tehdy ale situaci brzdilo několik faktorů. Jednak jednání o odkupu pozemku ze strany města. To potřebovalo vykoupit několik metrů v parku u polikliniky, kam bude kruhový objezd zasahovat. Výkup se ale zkomplikoval smrtí majitele a následným dědickým řízením. Radnici se podařilo jednání o převodu dotáhnout v loňském roce.

Jenže pak nastal problém se změnou majitele samotné silnice. Komunikace číslo 38 se majetkově řešila převodem z ŘSD na Středočeský kraj. I to však bylo dotaženo do zdárného konce.

Podařilo se vyřešit i složitou situaci s přeložkami sítí na Boleslavské třídě a v neposlední řadě se také rozhodovalo, z jakých fondů vlastně bude akce placena.

Unikátní přístroj by měl usnadnit rehabilitaci části pacientů.
Městecká nemocnice má nový trenažér
Folkový festival potěšil pod vodárnou.
Na festivalu zazněl i legendární Toulavej
Festival Lysá žije zaplnil zámecký park.
První den městských slavností Lysá žije patřil muzice