Pátrací akce po pětatřicetiletém muži trvale hlášeném v Poděbradech se rozběhla minulou středu zhruba hodinu před půlnocí. To stejně stará přítelkyně zmíněného muže zavolala na linku 156. „Oznámila, že v jedné opuštěné továrně chce její přítel ukončit život. Hlídka strážníků ihned vyjela do nymburských doků, kde našla předměty, které potvrzovaly důvodnou obavu plánované sebevraždy,“ oznámili strážníci prostřednictvím stránky Bezpečný Nymburk.

V tomto domě zemřel muž zřejmě na následky otravy zplodinami z požáru televize.
Televize vzplála, senior se otrávil kouřem

O případu informovali i své kolegy ze státní policie, jejichž hlídka také dorazila na místo. Podle jejich mluvčí Petry Potočné obě hlídky propátrávaly jak vnitřek doků, tak i přilehlé okolí. „Uvnitř byla nalezena taška s osobními věcmi a později na zídce byl objeven muž, po němž jsme pátrali,“ konstatovala Potočná.

Muž chtěl údajně strávit na tomto místě několik dnů, jelikož mu skončila smlouva týkající se jeho bydlení a nové měl údajně mít až od 1. srpna. „Připustil také, že na místě uvažoval o sebevraždě. Ve stehně měl bodnou ránu, proto byl převezen k ošetření do nymburské nemocnice. Zmíněnou ránu si podle svého vyjádření způsobil den předtím omylem,“ řekla policejní mluvčí.

Podrobil se také dechové zkoušce na alkohol, která ukázala 1,73 promile. Po ošetření v nymburské nemocnici byl propuštěn.

Požár pole s obilím u Rašovic.
Další pole vzplálo u Rašovic
Policisté uplynulý víkend chytili řidiče, kteří nemají na silnici co dělat.
Řídil i přes zákaz. Dvakrát ho lapli