Na dráhu se postavilo 67 chlapců. Jejich úkolem bylo přeskočit překážku, konkrétně bariéru vysokou 150 centimetrů, sebrat dvě hadice, překonat kladinu, spojit hadice, napojit na rozdělovač a s napojenou proudnicí doběhnout do cíle. Zradičkovi se to podařilo v lepším ze dvou pokusů za 11,87 sekundy.

Mistrovství republiky v hasičském sportu se koná v těchto dnech v Plzni. Mezi dívkami se žádná z našich zástupkyň na stupně vítězů neprosadila.

Tým Pískové Lhoty dlouho bojoval o celkové umístění na stupních vítězů. Ovládl například jednu ze štafet. Bohužel ale pokazil požární útok, ve kterém skončil až na 15. místě a celkově z toho byla nakonec 5. příčka.

Puma americká Robin s otevřenou tlamou v Zoo Tábor.
Útěk šelmy ze zoo patří spíše k výjimkám

Hasiči z Pískové Lhoty jsou dlouhodobě úspěšnými sportovci a reprezentují republiku i na mezinárodních kláních. Mimořádných úspěchů dosahují především místní mladé hasičky. Ty vyhrály loňskou olympiádu v rakouském Villachu, kde obhájily vítězství z před dvou let. To triumfovaly v Polsku. „Je to úžasný úspěch, protože jsme obhájily titul mezi dvaceti nejlepšími družstvy světa. Měly jsme také obrovskou diváckou podporu, za kterou všem Čechům, kteří se na olympiádu vypravili, moc děkujeme,“ řekla po loňském vítězství vedoucí týmu Monika Němečková.

Oslavu uspořádaly ve vlastní klubovně vyzdobené řadou pohárů letos na jaře. Jejich vedoucí jim tam také oznámila úžasnou novinou, že jsou oficiálními reprezentantkami České republiky. „Konečně vás oficiálně mohu oslovovat jako reprezentanty České republiky,“ vydechla s úlevou Monika Němečková. Úsek sportovních svazů totiž zařadil hasičský sport mezi ty, které patří do reprezentačních týmů naší země. Mladé závodnice dostaly upomínkové předměty, dary a především svůj úspěch, poslední v současném složení, pořádně oslavily.

Na olympiádě měli zastoupení také ženy a mladí muži z Pískové Lhoty. Těm se však výsledkově tolik nezadařilo, jako zlatým juniorkám. Nicméně na další olympiádě, která se bude konat ve Švýcarsku, chtějí úspěch minimálně zopakovat.

Zkušební jízdy po opravené cyklostezce se zúčastnilo zhruba 50 jezdců.
Opravená cyklostezka je širší a bez hrbů