Z Milovic totiž dojíždí do Prahy a dalších měst za prací tisíce lidí. A mnozí to mají ze sídliště na nádraží i několik kilometrů. Proto pro ně parkoviště P+R, tedy park and ride, v překladu zaparkuj a jeď, znamená velkou úlevu.

To potvrdil například i osmadvacetiletý Michal Špinka, který bydlí nedaleko Mirakula a denně jezdí do Prahy vlakem. „Už jsem zkoušel i jezdit na nádraží na kole, ale mám vždycky strach, že mi ho někdo ukradne. Takže nové parkoviště přivítám. Super by bylo, kdyby tu postavili také parkovací věž na kola, jako bude v Lysé nebo Poděbradech," přeje si Michal.

Na vizualizaci je přesně vidět budoucí umístění cyklověže vpravo vedle budovy nádraží a jeho podchodu.
Dvě cyklověže se budou stavět až na podzim

Město má na stavbu parkoviště už dva roky připravenou kompletní dokumentaci včetně stavebního povolení. Parkoviště má být umístěno v Nádražní ulici vedle vlakového nádraží a spolu s 46 novými parkovacími místy je v něm také počítáno se třemi místy pro invalidy.

Podle starosty Milana Poura jde o investici přes 5 milionů korun. Město už dva roky čeká na vypsání možnosti dotace v rámci Integrovaných územních investic (ITI). Nyní má možnost další dotace. „V závislosti na termínu získání dotace jsme připraveni stavět koncem roku nebo na jaře 2018," uvedl starosta.

Ilustrační foto.
Budoucí bazén v Milovicích má svou podobu