V okolí nádraží parkují obyvatelé Milovic a okolních obcí, kteří dále dojíždějí za prací a službami vlakem do Prahy nebo Lysé nad Labem. Místo, kde mohou nechat stát své auto, sice v blízkosti nádražní budovy nechybí, není ale zrovna v nejlepším stavu. „Vyasfaltovaná plocha, kde neorganizovaně parkují automobily, je v dezolátním stavu a v době dešťů se mění ve vodní plochu,“ upozornil před časem starosta Milovic Milan Pour.

Chtěl by, aby u nádraží vzniklo parkoviště P+R, jaké mají nebo budují v mnoha dalších městech v regionu. Parkování by bylo organizované, tedy mnohem pohodlnější, svůj prostor by dostali i tělesně postižení řidiči a získalo by tím i nevzhledné okolí nádražní budovy.

Parkovací plochy pro 53 automobilů plánuje radnice vytvořit v Nádražní ulici a celý projekt bude podle odhadu stát okolo pěti milionů korun. Radnice samozřejmě na jeho realizaci zažádala o dotaci. „Na stavbu už máme vydané i stavební povolení a hned, jak budeme mít informaci, zda dotace byla nebo nebyla schválena, zahájíme výběrové řízení na dodavatele,“ říká tisková mluvčí milovického úřadu Lucie Petrtýlová. Samotná realizace by pak měla trvat jen pár měsíců.

Výstava Retrogaráž nabídla nejen motoristické díly a všechno, co lze využít z garáží a půd. O víkendu však už na stejném místě začínají adventní trhy.
OBRAZEM: Retrogaráž dala vzpomenout na legendární burzy
Ilustrační foto.
Chodci, kteří nezářili do tmy, platili pokuty