Už čtyři roky trvá proces schválení konečného územního plánu Milovic, na který čekají investoři, aby mohli začít podnikat v tomto atypickém městě. Osmnáct námitek a připomínek z minulého veřejného projednávání plánu bylo zapracováno, ale i vůči nim vznesli někteří majitelé pozemků v Milovicích další námitky.
„Chtěli bychom proces ukončit a plán schválit do konce roku, aby mohli investoři vstoupit do Milovic," řekl na opakovaném veřejném projednání starosta Milan Pour. Ale jak se zdá, nebude to opět jednoduché. S první připomínkou přišli zástupci Středočeského kraje. V návrhu územního plánu je totiž regulační plán, který se týká krajských pozemků na Božím Daru a který jasně vymezuje podrobnější využití celého území. Proti regulačnímu plánu se vyjádřil i Lukáš Zach, jednatel společnosti RP Mladá, která má bývalý vojenský prostor od kraje pronajatý. „Regulační plán zastaví jakýkoliv rozvoj území 360 hektarů velkého," vyjádřil své obavy.

S druhou připomínkou vystoupil Petr Bezuško, jeden 
z obyvatel Družstevní ulice, která má být v územním plánu při výjezdu z Milovic směrem na Stratov narovnána. „Máme obavy, že změna, která má upravit silnici, zasáhne do práv vlastníků," uvedl. Další z dotazů se týkal již mnohokrát probíraného Hakenova stadionu. Sám zpracovatel územního plánu, architekt Jakub Kynčl, by ho viděl raději dál od budoucího centra města. Odpovědi se dočkali přítomní od starosty Milana Poura. „Hakenův stadion tam nebude do budoucna stát věčně. 
S prostorem se počítá na využití pro nějakou klidovou zónu," řekl starosta s tím, že to je ale otázka čtyř a více let.

Nyní je celý proces téměř 
u konce. Námitky a připomínky mohou zájemci podat ještě do středy 23. září. Následně pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem, kterým je starosta Milan Pour, vyhodnotí výsledky projednání, zpracuje s ohledem na veřejné zájmy návrh rozhodnutí o námitkách a návrh vyhodnocení připomínek uplatněných k návrhu územního plánu. Toto vypořádání námitek a připomínek podstoupí k vyjádření dotčeným orgánům, které mají na své stanovisko zákonnou lhůtu 30 dní. Pokud budou nepodstatné úpravy, pořizovatel předloží zastupitelstvu města návrh na vydání územního plánu s jeho odůvodněním. Zastupitelstvo města vydá územní plán po ověření, že není v rozporu s politikou územního rozvoje, s územně plánovací dokumentací vydanou krajem nebo výsledkem řešení rozporů a se stanovisky dotčených orgánů.