Na mezinárodním tanečním festivalu Dance Bohemia 2014 nakonec na poděbradské kolonádě vystoupily jen čtyři soubory. Dva české a dva čínské. Izraelský se omluvil.

„Soubor z Izraele se nám krátce před pořádáním festivalu omluvil z důvodu piety za jedním svým tanečníkem, který byl v právě probíhající válce zabit," vysvětlila smutný důvod neúčasti blízkovýchodní taneční skupiny manažerka organizující agentury MTA Vlasta Stadlerová.

Nakonec se akce v Poděbradech tedy zúčastnil Dětský taneční soubor Srdíčko 
z Kolína, Soubor country tanců při Svazu postižených civilizačními chorobami Poděbrady a dětský a dospělý soubor z čínské Šanghaje.

Malé tanečnice z Kolína, které jsou v podstatě přípravkou pro úspěšné kolínské mažoretky, evropské mistryně 
a trojnásobné mistryně České republiky, předvedly působivé tanečky s deštníky na tématicky odpovídající české písně. Podobnou rekvizitu, paraplíčka, použily v jedné části i dospělé čínské tanečnice. Všechna představení Číňanek byla plná pestrých barev, slušně zvládnuté choreografie a pro nás exoticky znějící hudby.

Zhruba třem stovkám diváků se čínská představení taktéž líbila. „Jsme tu s manželem v lázních a o akci jsme se dozvěděli náhodou. Číňanky jsou kouzelné, takové veselé a stále usměvavé. Moc se nám to líbí," hodnotila vystoupení tanečnic Marie Drobilová z Boskovic.

Samostatnou kapitolou bylo vystoupení poděbradského Souboru country tanců s věkovým průměrem přes 70 let, přičemž dva ze členů už mají přes osmdesát. Radost 
z pohybu zde byla velmi patrná a nic si nezadala s nadšením těch nejmenších tanečnic z Kolína.

Během pěti let existence Soubor country tanců z Poděbrad vystoupil na veřejnosti již 60 krát a reprezentuje po celé republice nejen Svaz postižených civilizačními chorobami, ale i samotné město Poděbrady. Členy souboru jsou pouze senioři.