VYBRAT REGION
Zavřít mapu

MasterChef Roman nabídl v Domě dětí a mládeže Symfonie kuchařskou show

Poděbrady - Vítěz populární reality show 2015 Roman představil své kuchařské fígle téměř stovce zájemců z Poděbradska

28.2.2016
SDÍLEJ:

MasterChef Roman v PoděbradechFoto: DENÍK/ Ivana Šmejdová

Kdo by neznal fenomenální televizní reality show o hledání nejlepších domácích kuchařů MasterChef Česko, boj mezi desítkami kuchařů o splnění snu, výhru půl milionu korun a vydání kuchařky? Vítěz může být vždy jen jeden a v loňském roce se jím stal Roman Kotlář, učitel tělocviku v Rožďalovicích.

A právě on přijal pozvání Pavlíny Špeldové z Domu dětí a mládeže Symfonie v Poděbradech, aby tu v sobotu dopoledne předvedl své kuchařské umění zájemcům o vaření, které má styl.

Ve velkém sále Domu dětí 
a mládeže byla nainstalovaná provizorní kuchyň se sporákem a pracovní deskou a vše, co se tu odehrávalo, bylo snímáno a přenášeno na velké plátno v pozadí. Zvědaví účastníci nevšedního představení tak měli možnost sledovat při práci amatérského kuchaře Romana Kotláře, který svůj koníček, vaření, dotáhl blízko dokonalosti. Titul MasterChef je toho důkazem.

Zastavme se nejprve u toho, na čem je Romanovo kuchařské mistrovství postaveno. „Můj vztah k vaření je stále ryze amatérský, jen možná s tím přesahem, že o surovinách, 
s nimiž pracuji, trochu víc přemýšlím. Řekl bych, že základními kameny mého vaření jsou prospěšnost, rozmanitost a přiměřenost," říká sympatický tělocvikář.

Teď už rychle zpátky do kuchyně. Roman si pro svoji sobotní show vybral jídlo z prvního kamerového castingu, kuřecí rolku s rajčatovou omáčkou a plněnými těstovinami. „To je jídlo, které mě vystihuje asi nejvíce. Pokud maso, tak ne nějaká těžká varianta, taky mám  moc rád kombinaci rajčat a bazalky. Zcela zásadní pro mě je,  aby jídlo bylo čerstvé, nerad si jídlo doohřívám," říká Roman ještě před začátkem své produkce.

Pak už se MasterChef chopil ostrého nože a začal zručně vykosťovat kuřecí stehno. Průběžně vysvětloval publiku, proč je dobré zbavit plátek kůže a proč do ní hotovou rolku zabalit, proč maso naklepat rukou, a ne paličkou, čím rolku naplnit a jak ji šikovně svázat provázkem. Dále pokračoval přípravou  rajčatové omáčky a raviol plněných ricottou přelitých bazalkovým olejem a stále průběžně komentoval postup a prozrazoval zajímavé vychytávky.

Všechno, co Roman během dopoledne uvařil, mohli nakonec účastníci jeho show ochutnat. Dostalo se na všechy. A všichni se shodli  na tom, že  chutě připravených pokrmů byly skvěle vyladěné. V druhé části dvouhodinové akce měli účastníci příležitost ptát se na vše, co je zajímalo, ať už to bylo vaření nebo zmíněná televizní soutěž. Dotazů bylo spousta, lidé si kupovali Romanovu kuchařku, jejíž vydání bylo součástí ceny pro vítěze klání MasterChef Česko, nechávali si ji autorem podepsat a fotili se 
s ním. Ukázalo se, že vymezený časový prostor nestačí, kuchařská show se protáhla o víc než hodinu.  Znamená to, že byla úspěšná. A právě proto určitě nebyla poslední.

Autor: Ivana Šmejdová

28.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Plameny v sobotu dopoledne zachvátily motorest v sousedství dálnice D10 u Hlavence na Praze-východ.
AKTUALIZOVÁNO
4

FOTO, VIDEO: Kvůli požáru motorestu byly uzavřeny pumpa i dálnice

Na zahájení výstavy dorazil i spisovatel Jan Řehounek.
6

OBRAZEM: Muzeum otevřelo výstavu krásných knížek

OBRAZEM: K výročí 17. listopadu hořely svíčky na náměstí

Nymburk - Vzpomínka na události z listopadu 1989 se konala na nymburském náměstí Přemyslovců přesně po 28 letech. I tehdy byl 17. listopad pátek.

Miroslava Jouzová: Nejvíce mě baví spojovat

Kolín - Město Kolín má spoustu židovských památek, o které se stará městská knihovna. Jednou z těch, kteří se židovskou problematikou ve městě zabývají je i knihovnice a historička Miroslava Jouzová. 

Pírkovo sanatorium se pyšní významným oceněním

Mladá Boleslav – V Pírkově sanatoriu se pořád něco děje. Na zahradě mají sochy, získali prestižní ocenění. A brzy bude otevřena nová, doslova nepřehlédnutelná budova vedle plaveckého bazénu.

Autobusovému dopravci chybí přes deset řidičů

Mělnicko – Autobusová doprava se hroutí. ČSAD Střední Čechy má málo řidičů a čím dál tím více se projevuje, že chybí jejich zálohy. Někdy se stává, že autobusová linka na svou trať ani nevyjede. Není totiž nikdo, kdo by mohl narychlo zaskočit.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT