Jízdecká ulice. Podle jednoho z obyvatel se malebná a klidná ulice v současnosti proměnila na hlučnou a nevábnou. Hluk, nepořádek, v podstatě nonstop.

Místní obyvatel, který zde žije pátým rokem, si stěžuje na to, jak se ulice prakticky ze dne na den změnila. „Začalo to někdy na začátku května, hloučky deseti, ale i dvaceti mladých lidí, především Romů, tady řvou, zpívají, konzumují alkohol. Přes léto to bylo nepřetržitě klidně do jedenácti do noci," říká rozhořčeným hlasem Nymburák, který o tom ví své. Přímo naproti jeho domu se mladí shlukují kolem parkových laviček.

Mluvil prý s většinou sousedů, kteří žijí v úseku od dětského hřiště k vodárně. Všichni jako jeden muž si stěžují, mnohokrát už volali státní 
i městskou policii. „Přijedou, projedou, na čas se mladí zklidní a pak spustí znovu. Žena volala jednou záchranku, protože tady zkolabovala dívka, která vypila skoro lahev vodky. Soused zase volal policii, protože měl na prahu zmláceného mladíka," popisuje poslední rušné měsíce Nymburák.

Ten se sem před pěti lety nastěhoval. „Říkal jsem si, že je to jedna z nejhezčích a také klidných uliček v Nymburce. Pamatuji ji ještě z dob mých bezstarostných gymnaziálních let, kdy tady ještě nebyla silnice, ale hliněná cesta."

Městská policie prý tento prostor po několika rozzlobených telefonátech občanů monitoruje. „Městská policie 
o problému ví a v ulici provádí průběžné kontroly. Například ve čtvrtek odpoledne strážníci řešili mladistvé, kteří zde házeli petardy," potvrdila mluvčí radnice Markéta Tomčíková.

Obyvatelé Jízdecké prý zvažují sepsání petice, s kterou by se obrátili na vedení města. „Cítíme se tady ohroženi. Mám dvě malé dcery, bojím se je pouštět na ulici. Nevíme, co 
s tím," dodává rezignovaně místní.

Poslední dobou došlo v ulici i ke dvěma vloupačkám. Policejní auto podle strážníka Tomáše Řeháka prý pravidelně ulicí projíždí.