Lávka je aktuálně označena číslem šest na sedmibodové škále vyjadřující její stav. Přičemž jednička je nejlepší a v případě dosažení bodu sedm by bylo místo ihned uzavřeno a znepřístupněno. Poděbradská lávka je tak podle odborníků jen krůček od tohoto stavu.

Starosta Jaroslav Červinka potvrdil, že se podařilo na druhý pokus vysoutěžit firmu, která opravy provede. Bude to společnost Strabag. „O přesném termínu oprav zatím nebylo rozhodnuto. Jednáme s Povodím Labe, abychom koordinovaly opravy této lávky a lávky u hydroelektrárny,“ řekl starosta.

V ideálním případě by tak obě lávky byly uzavřeny současně a opravné práce by probíhaly souběžně.

Třetí řada seriálu Jack Ryan, kterého hraje John Krasinski.
Video, foto: Nymburku hrozí atomová zkáza. Město zachraňuje slavný Jack Ryan

Podle informací odborníků se na lávce u zdymadla bude opravovat prakticky všechno. Nejnáročnější práce by měly mít dělníci s posilováním podpěr. Sedání si jednoho z pilířů způsobuje deformaci lávky, která se v jednom místě bude přizvedávat až o tři centimetry.

Odfrézována a nahrazena novou bude také izolace mostu. Kompletně vyměněno bude zábradlí, opraveno či zčásti vyměněno bude i osvětlení a odtokové žlaby. Opraveny budou také všechny trhliny, které se na lávce vytvořily.