„Více než doma jsem připravoval velikonoční jídla v pražském Golem klubu, kde také občas vařím. Je tam vždy nějaký host, šéfem klubu je hudebník Martin Kratochvíl,“ vysvětlil Hojsák.

V Golemu pekl velikonoční kachnu, do které vsadil kuře a do něj  nádivku s drůbežími játry. „Do nádivky přijde vždycky něco zeleného, co najdeme na zahradě, nemusí to být nutně kopřivy, ale třeba šnitlík nebo petrželka,“ říká kuchař.

Noblesnější nádivka je prý s uzeným či játry, jinak se dá kachna dá naplnit jen jablky nebo švestkami,“ popisuje Hojsák, který vypráví o receptu na staročeskou kachnu. „Dříve se chtěli na panstvích ukázat, tak kořenili kachnu exotickým kořením. Chtěli ostatním ukázat, že na to mají, proto kořenili muškátovým květem, badyánem, novým kořením, hřebíčkem a třeba medem. Všechno  koření smíchali s tím domácím a nakonec zůstala příjemná chuť.“

Kuchař se nám potom svěřil, s kým už v klubu jen tak poklábosil a pro koho vařil. „Tak třeba s politiky Milošem Zeman a Václavem Klausem, podnikatelem Tomio Okamurou, zpěvákem Peterem Nagyem či novinářem Janem Petránkem, ten byl naprosto skvělý ,“ vyjmenoval Hojsák.