„Všude po Nymburce se postupně vymění všechny stojany na autobusových zastávkách. Nové stojany jsou modernější, výraznější a budou sjednocené po celém městě," řekl mluvčí radnice Petr Černohous. Ne všem však nový model vyhovuje. „Starším lidem se slabším zrakem a turistům neznalým linek prý trochu vadí menší písmena směrování oproti původním stáním před hlavním nádražím," reaguje Pavel Mariánek na sociální síti.

Hudebníci na Polabském rockování hráli bez nároku na odměnu. Veškeré vybrané peníze poputují Maximkovi.
Rockeři vybrali na malého Maxima 10 tisíc korun

Lékařka poví o srdci obézních

Nymbursko – Každý čtvrtek po 11. hodině nabízí Český rozhlas Region rady všem, kteří chtějí žít zdravě. V dnešním vydání pořadu Hubněte zdravě se doktorka Kateřina Cajthamlová spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem zaměří na to, jak funguje srdce u obézních lidí. Dozvíte se, jestli se může více nebo rychleji opotřebovat, jestli je možné srdce trénovat nebo jak se bude hubnout lidem s vysokým a nízkým tlakem. Do pořadu Hubněte zdravě se můžete se svými dotazy zapojit i vy – už dnes dopoledne na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Malí tenisté začínají sezonu

Budiměřice – Spolek ATP Budiměřice (Amatérští Tenisoví Plejeři) připravil pro děti se vztahem k Budiměřicím další ročník tenisové akademie, v které budou mít možnost seznámit se pod dohledem zkušené trenérky se základy tenisu nebo dále rozvíjet své dovednosti. Tréninky budou probíhat tradičně v úterý a začnou pravděpodobně již 18. dubna (jakmile bude hřiště připravené po zimě ke hře). Tento rok se akademie otevírá od dubna do října s prázdninovou přestávkou. Za podmínky přízně počasí se tedy bude jednat o 20 tréninkových hodin. Podrobnosti včetně přihlášky jsou na webu obce.

Hned několik dětských hřišť v Poděbradech aktuálně doznává poměrně viditelných změn.
Dětská hřiště mají nové a opravené prvky