Známý písničkář připravil pro pamětníky i své současné fanoušky pořad s názvem A život běží dál, což je také název jednoho z jeho nejnovějších alb. Posluchači se mohou těšit na staré známé písničky, které si zpívají u ohně už po generace. Wabi Daněk jim představí rovněž své nové písně. Koncert začíná ve 20 hodin.

Budoucí malíři představí svá díla

Lysá nad Labem – Základní umělecká škola Františka Antonína Šporka v Lysé nad Labem pořádá závěrečnou výstavu prací žáků výtvarného oboru. Expozice, která bude otevřena 12. června v 16.30 hodin v galerii Ve sklepě, potrvá do 23. června. Ve stejném dni jako vernisáž se v sále místního kina koná od 18 hodin závěrečný koncert školního orchestru.

Na nymburské náměstí Přemyslovců se po řadě let vrátila sportovní atrakce v podobě beach volejbalu.
OBRAZEM: Na náměstí frčí plážový volejbal

Běžci pomohou Františkovi

Poděbrady – Charitativní běh Run For Help Poděbrady, tentokrát ve prospěch šestiletého Františka s epilepsií, se koná v neděli 18. června od 9 hodin u hotelu Golfi. Dětská část startuje v 10 hodin, hlavní závod ve 12 hodin.

Na cestě k varhanám voní chleba

Štolmíř – Spolek pro varhanní hudbu a sdružení Mamaloca pořádá v sobotu 17. června exkurzi ke vzácným Mundtovým varhanám v kostele sv. Havla ve Štolmíři. Exkurzi odborně provází organolog Marek Čihař. Sdružení Mamaloca připravilo bohatý program, například veřejné pečení chleba, prohlídku kostela nebo koncert.

Diváci si hrají s Karkulkou

Pátek – Divadlo V.O.S.A. Vestec uvede na jevišti místního hostince Na Návsi známou pohádku Červená Karkulka. Rodiče s nejmenšími diváky tam mohou zhlédnout pohádkovou klasiku v sobotu 17. června v 15 hodin. Součástí představení budou hry a povídání s dětmi. Na závěr dojde k vyhlášení balonkové soutěže.

Hudební festival Votvírák Milovice
Letní festivaly lákají na hvězdy, pivo i příjemné prostředí

Cyklisté jedou Polabím

Kostelní Lhota – Šestý ročník Lhotecké cyklo-třicítky aneb na kole s rodinou či s kamarády Hrabalovým Polabím se koná v sobotu 24. června v Kostelní Lhotě. Start je už tradičně u sila u rybníka. Prezentace závodníků se uskuteční od 9.30 do 11 hodin. Trasa, která vede přes Hořátev, Písty, Hradištko, Kersko, Zvěřínek a zpátky do Kostelní Lhoty, je dlouhá 34 kilometrů. Pro děti ale platí kratší verze. Na trase je šest kontrolních bodů. Rovinatý nenáročný terén je vhodný i pro nejmladší cyklisty.

Posluchače čeká dechovka

Nymbursko – Český rozhlas Region tradičně nabídne svým posluchačům přímý přenos závěrečného Monstrkoncertu Kmochova Kolína. V neděli po 14. hodině si tak budete moci i prostřednictvím rádia vychutnat atmosféru tradiční hudební akce, na které se představí dechové orchestry z celé republiky a jako pěvecký host vystoupí Radka Fišarová. Český rozhlas Region naladíte na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Čtyři vzrostlé stromky poničili neznámí vandalové v Havlíčkově ulici v Nymburce.
Vandalové v kraji řádí. Ničí stromky i vlaky