Sportovní hřiště se staví, bude mít i vodní mlhu

Nymburk - Ve městě se staví nové multifunkční sportovní hřiště pro starší děti. Nové sportoviště o rozloze přibližně 2 800 metrů čtverečních pro děti staršího školního věku a mládež najde místo na rohu ulice Jurije Gagarina. Stavební práce už začaly. Momentálně dělníci upravují terén a betonují. Součástí sportovního zařízení bude travnatá plocha, kde si budou moci děti zahrát fotbal, a víceúčelové hřiště pro další sporty. Chybět nebudou ani lanové prvky a prvky pro workoutové aktivity a centrální plocha s vodní mlhou. 

V obchodě budou byty

Mcely - Radnice by ráda získala dotaci na rekonstrukci budovy obchodu, se kterou by chtěla začít ještě letos. „V půdních prostorách jsou naplánovány byty, dva byty v přízemí jeden byt a prostory pro aktivity našich občanů. Tento projekt je ve stavu schvalovacího řízení. Požadovaná dotace by se využila na zateplení a stavební úpravy,“ říká starostka Lada Bešíková.

V Litoli je nově jednosměrka

Lysá nad Labem - V městské části Litol se ve čtvrtek na začátku Palackého ulice nově objevila značka pro jednosměrnou ulici. Podle radního Martina Robeše je to kvůli zvýšení bezpečnosti dopravy a pohybu chodců v místě. Vyjet z Palackého ulice od Základní školy TGM na hlavní ke kapličce se dá nyní pouze po Jiráskově ulici. Časem by v Palackého ulici měl být i chodník. 

Ilustrační snímek
Hazard z měst mizí. Zavřelo i kasino

Veletrh představí učňovské a studijní obory

Lysá - Výstaviště v Lysé nad Labem bude ve dnech 22. až 24. února hostit regionální střední školy a učiliště. Na akci se představí i střední školy z Nymburska. Návštěvníci a žáci osmých a devátých tříd se budou moci seznámit s aktuální nabídkou učebních a maturitních oborů ve více než třiceti školských zařízení z celé České republiky. Školská zařízení poskytnou informace o studiu nejenom dětem, ale také jejich rodičům i učitelům. K vidění budou výrobky studentů, jenž budou k ochutnání i ke koupi. Cílem projektu je propagace technických oborů, které se potýkají s nedostatkem zájemců o jejich studium.

Dostanou sociální automobil

Poděbrady - Centrum sociálních a zdravotních služeb v Poděbradech dostane 27. února další takzvaný sociální automobil. Auto Dacia Dokker bude využito hlavně pro terénní sociální služby.

Připomenou si Únor 1948

Nymburk - Cyklus Nymburské osudové osmičky připravil na příští pondělí sérií pořadů připomínajících pohnuté události z února 1948. „Rok 1948 si připomeneme moderovanou diskusí Němé symboly dějin o osudech soch a pomníků symbolizujících 20. století. Vystoupí historici Ondřej Matějka náměstek ředitele ÚSTR a Michal Stehlík náměstek generálního ředitele Národního muzea v Praze, moderuje Zdeněk Hazdra ředitel Ústavu pro studium totalitních režimů,“ uvedl mluvčí radnice Petr Černohous. Příchozí se zároveň mohou těšit na vernisáž výstavy O historii Galerie Krause z materiálů knihovny „zakázaných knih“ Libri prohibiti. Vše začíná ve foyeru kina Sokol v 18 hodin. 

V kině znovu budou číst z knihy

Městec Králové - Co by můj syn měl vědět o světě. To je název knihy Fredrika Backmana, kterou v pondělí 19. února v městeckém kině Biásek představí Lukáš Hejlík. Půjde o další one man show z cyklu Listování, který se v městeckém kině už zabydlel. Představení začne v 18 hodin a na místě budou knihy autora k dostání za zvýhodněnou cenu. V minulosti už do Městce Králové dorazil v rámci zmíněného cyklu například i známý spisovatel Robert Fulghum. 

Ilustrační foto.
Obětí na silnicích loni výrazně ubylo. Letos to už neplatí

 

Ilustrační foto.
Falešný hlídač vybíral parkovné