V Křečkově chystají košt pálenek a vín

Křečkov - Velmi originální akci chystají na nadcházející víkend v Křečkově u Poděbrad. Chystá se totiž na sobotu už třetí ročník koštu ovocných pálenek a vín. Začátek je plánován na 18. hodinu na místním fotbalovém hřišti. Zahrát přijede stylově Neoveská cimbálová muzika.

Turisté plánují letní pochod

Kostomlaty n. L. – Místní klub českých turistů pořádá v sobotu 19. srpna 1. ročník turistického pochodu Letním Polabím. Prezentace pro trasu A 15 km je v Nymburce na nádraží ČD v 8 – 10 hodin, pro trasu B 25 km na nádraží ČD v Sadské v 7 – 9 hodin a pro trasu C 35 km na nádraží v Libici n. C. Všechny trasy končí v restauraci Na Place v Kostomlatech do 18 hodin.

Ilustrační foto.
Obec Ostrá a dešťová voda? Velký problém!

Vzpomíná se na prázdniny

Nymbursko – Nejlepší prázdniny jsou tématem dnešní Noční linky na Regionu. Hodina před půlnocí patří každý den ve vysílání Českého rozhlasu Region oblíbenému kontaktnímu pořadu Noční linka. Dnes si bude moderátorka Jitka Lukešová povídat s posluchači na téma nejlepší prázdniny. I vy, ať patříte do kterékoliv věkové kategorie, se můžete podělit o své nejsilnější prázdninové zážitky. Vzpomínáte nejraději na bezstarostné léto u babičky na chalupě, „na samotě u lesa“, nebo jste o těch svých nejlepších prázdninách prožili něco exotického a neobyčejného? Od 23. hodiny do 1. hodiny ranní volejte na telefonní číslo 731 800 900. Noční linku Regionu naladíte na frekvenci 100,3 nebo 100,7 FM.

Soutěží se o vstupenky

Poděbrady – V sobotu 12. srpna, po celodenní náročné soutěži 7. ročníku Velkozbožského železného hasiče, se koná ve sportovním areálu ve Velkém Zboží od 19 hodin narozeninová rocková show s kapelami Infiniti, Benefit a Telegraf. A právě poslední ze zmíněných skupin oslaví na této party své kulaté výročí. Kdo se dovolá jako první dnes ve 12 hodin do redakce Nymburského deníku na telefonní číslo 325 512 610 a odpoví správně na otázku, kolikáté narozeniny kapela Telegraf slaví, získá dvě volné vstupenky na zmíněný narozeninový koncert. 

Přejezd v Boučkově ulici
KRÁTCE: Přejezd v Boučkově ulici čeká oprava, bude uzavřen