V Lysé vzpomínají na Husa

Lysá nad Labem – Farní sbor Českobratrské církve evangelické pořádá ve čtvrtek 6. července Slavnost k památce Mistra Jana Husa. Akce se koná v areálu církevního sboru na náměstí Bedřicha Hrozného od 18 hodin. Vystoupí farář Gerhard Frey–Reininghaus a skupina Svatopluk, která zpívá písně Svatopluka Karáska.

Miss Polabí 2017 se prolétla nad rodnou obcí.
OBRAZEM: Nejkrásnější dívka Polabí pilotovala malé letadlo

Děti si užijí zimu

Nymburk – Mrazivé prázdniny aneb Zima v létě čeká děti, které se zúčastní prázdninového programu městské knihovny. Do 31. srpna budou moci malí čtenáři zažívat zimní radovánky, zimní svátky a vůbec všechno, co k zimě neodmyslitelně patří. Proč si neužít léto tak trochu naruby. Po celé prázdniny budou v dětském oddělení na děti čekat soutěže,

tvoření, pohybové aktivity a knížky se zimní tematikou. Na závěr se uskuteční zábavné odpoledne s předáváním cen a speciální výlet. 

Byšičky oslaví výročí v září

Byšičky – Velkou oslavu chystají Byšičky. Obec s pětapadesáti obyvateli, která má neobvyklou okrouhlou náves a je chráněnou státní památkou, oslaví 300 let od svého založení. V pondělním vydání jsme nedopatřením uvedli mylné datum. Akce je plánována na víkend od 9. do 10. září.

Čtrnáct sousedů otevře své dvory k provozování stylových šenků, na dvou pódiích se představí profesionální a amatérští umělci, jsou přichystané i další zajímavé programy. Například zahajovací scény s přivítáním zakladatele obce Františka Antonína hraběte Šporka se zúčastní na 250 účinkujících.

Rožďalovické náměstí patřilo v sobotu celý den tradičnímu jarmarku.
OBRAZEM: Rožďalovice zažily tradiční jarmark