Nově budou volit ve škole

Městec Králové - Prezidentské a zřejmě i všechny další volby se přesouvají ze sálu kulturního domu do budovy základní školy vedle kostela na ulici Přemysla Otakara II. „Je to proto, že máme tři volební okrsky, které dosud měly urny v jedné místnosti. Z důvodu, aby někdo nemohl napadnout regulérnost voleb, budou ve škole působit každá v jiné místnosti,“ vysvětlil starosta Milan Pavlík. S využitím školy se počítá i pro druhé kolo voleb. 

V Sadské vysadili stromy

Sadská - Hned na několika místech byly v Sadské v poslední době vysazeny nové stromy. Čtyři jasany navazují na alej v ulici K Cyklostezce. Další dva jasany jsou vysazeny před odpočívadlem u železniční zastávky tak, aby v budoucnu stínily na místě usazenou lavičku z jižní strany. V Mládežnické ulici na dětském hřišti nově rostou dvě katalpy. Jedná se o deštníkový kultivar, který má v létě stínit pískovišti a posezení na hřišti, ovšem tak, aby nezasahoval do sousední zahrádky. Nově byla vysazena také borovice černá u kruhového objezdu. Ta nahradila jedli korejskou, která na tomto místě uschla.

Ilustrační foto.
V Milovicích chtějí postavit menší aquapark

Na plese zahraje Styl

Libice nad Cidlinou - Myslivecký spolek Pod Oškobrhem Opolany pořádá Myslivecký ples. Tradiční taneční zábava se koná v sobotu 20. ledna od 20 hodin v libickém kulturním domě. Zejména do tance zahraje hudební skupina Styl z Lomnice nad Popelkou.

Děti půjdou za královnou

Sadská - Místní Kulturní a informační centrum ve spolupráci se společností Velká dobrodružství zve děti a rodiče na putování Po stopách Sněhové královny. Akce je připravená podle motivů známé pohádky H. Ch. Andersena. „Zhruba na kilometrové trase budou na děti čekat herci v překrásných kostýmech. Právě u nich, na jednotlivých stanovištích, budou děti plnit různé úkoly. Hned na startu malí účastníci obdrží průvodní dopis, do kterého budou sbírat razítka. V cíli pak od kouzelné Sněhové vločky dostanou všichni malí poutníci krásný dárek,“ uvedla ředitelka centra Zdenka Hamerová. Putování je na programu v sobotu 20. ledna od 13 do 16 hodin.

Proč jsou lidé nemocní?

Milovice - Pro lidi se zdravotními problémy a pro rodiče často nemocných dětí pořádá 25. ledna Rodinné centrum Milovice besedu na téma „Zdraví, příčiny nemocí a jak na ně?“ Přednášející, Jana K. Kuklíková, se bude zabývat například tím, proč je někdo k onemocnění náchylnější než jiný.

Ilustrační foto.
Hledaný zloděj se přišel udat sám

Rakouský tábor se promění

Milovice - Dnes od 18.30 se v atriu Radnice chystá druhé ze tří veřejných setkání k plánované studii revitalizace veřejného prostoru ve čtvrti zvané Rakouský tábor. Studio Úl představí možné principy řešení poté, co zpracovalo připomínky občanů při prvním setkání. Bude následovat diskuse, která by měla určit další směřování projektu.

Pošta omezí otvírací dobu

Poděbrady - Česká pošta na krátký čas pozměnila otvírací dobu pro veřejnost na pobočce v Poděbradech v Budovcově ulici. Až do pátku 12. ledna bude mít otevřeno pouze od 8 do 10 hodin a poté od 14 do 18 hodin. Upozornění na dočasnou změnu otevírací doby visí také na dveřích pobočky.

Ilustrační snímek.
Kam na Nymbursku za zábavou? Vyberte si!