Farmářské trhy začnou příští pátek

Poděbrady - Stejně jako v loňském roce se na poděbradském Jiřího náměstí budou konat farmářské trhy. Uskuteční se každý pátek kromě státních svátků, poprvé příští týden. Vždy od 8 do 15 hodin budou mnohé stánky na severní části Jiřího náměstí u morového sloupu. Novinkou budou dvoudenní velikonoční trhy, které začnou v sobotu 31. března v 9 hodin a následující den skončí v 17 hodin. Právě na tuto sobotu připadá také tradiční zahájení motorkářské sezony jízdou Praha Poděbrady. Na náměstí tak bude hodně živo. 

Město chce postavit přístav

Lysá nad Labem - Město navrhuje vybudovat nové rekreační a turistické centrum u Labe. Vodní turismus na Labi je stále populárnější, proto by mezi Litolským mostem, pískovnou Mršník, zemědělským areálem a řekou Labe chtěla obec vybudovat přístav. Návrh na výstavbu přístavu byl avizován více obcemi a například také sdružením Zlatý pruh Polabí. Území, kde by se mohl v příštích letech přístav nacházet, je zároveň také územím záplavovým a územím se významným přírodním bohatstvím, což město chce v projektu také zohlednit. Přístav by měl být přístupný jak ze silnice, tak z labské cyklostezky.

Sportovní halu v Poděbradech u Labe čeká zásadní proměna.
Proměna sportovní haly má stát 72 milionů

Knihovna vyhlašuje soutěže

Poděbrady - Městská knihovna v Poděbradech vyhlašuje U příležitosti 100. výročí od založení Československa hned dvě soutěže, literární a výtvarnou. Do výtvarné soutěže se mohou hlásit autoři portrétů T. G. Masaryka, zpracovaných libovolnou technikou. Literární autoři by zase měli napsat povídku na téma, o čem bych si chtěli dnes popovídat s T. G. Masarykem. Délka textu by přitom neměla přesáhnout čtyři stránky velikosti A4. Soutěžit se bude ve třech věkových kategoriích. Svá díla musí autoři odevzdat nejpozději do konce září.

Zápis do školy se blíží

Milovice - Milovická základní škola Juventa zveřejnila termíny zápisů do prvních tříd, které se uskuteční ve dnech 3. a 4. dubna mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou. Rodiče, kterým se to nehodí, mohou využít náhradní termín 9. dubna od čtrnácti do šestnácti hodin. Škola zve zároveň rodiče a děti na den otevřených dveří, který se koná 26. března od 8 do 11.45 hodin. Zájemci se budou moci podívat, jak probíhá výuka, a o velké přestávce jim žáci pěveckého sboru nabídnou krátký kulturní program. 

Začaly opravy chodníků

Kostelní Lhota - Do druhé etapy opravy chodníků se pustili v Kostelní Lhotě. Obyvatelé obce se tak v dohledné době dočkají nového chodníku při levé straně u hlavní silnice na Sadskou. „Jedná se o úsek mezi oběma autobusovými zastávkami,“ vysvětlil na webové stránce obce starosta Tomáš Drobný. Kvůli dodržení dotačních podmínek nechá obec zbudovat i novou část naproti mateřské školce. Celkové náklady na opravu jsou kolem tří milionů korun, z toho 85 % hradí Státní fond dopravní infrastruktury.

Převoz obézního pacienta za asistence hasičů.
Hasiči pomáhají s transportem tlouštíků. Stojí je to miliony

Školu otevřou pro všechny

Poděbrady - Základní umělecká škola v Poděbradech v těchto dnech slaví 65. výročí svého založení. Pro své žáky, pedagogy i návštěvníky připravila na pondělí 26. února Den otevřených dveří, který se bude konat v odpoledních hodinách od 13 do 17 hodin. V ten samý den se mohou příznivci školy těšit na Slavnostní koncert bývalých žáků a pedagogů v Divadle na Kovárně, který začíná v 18 hodin.

Zastupitelé se letos sejdou pětkrát

Nymburk - Radnice zveřejnila termíny všech veřejných jednání zastupitelstva, která se uskuteční v letošním roce. Konat se budou vždy ve středu od 16 hodin v malém sále Obecního domu. Prvním termínem je 28. únor. Další jsou pak v plánu 25. dubna, 20. června, 19. září a 5. prosince. Zájemci mají možnost sledovat jednání on-line i z domova. Odkaz na přenosy lze najít na webu nymburské radnice.

Starosta odpoví v restauraci

Lysá nad Labem - Lidé, kteří mají dotazy a přání ohledně dění v Lysé nad Labem, mohou své otázky konzultovat přímo se starostou Karlem Otavou. Tato akce se koná ve městě pravidelně. Tentokrát se uskuteční dnes od 18 hodin a starosta zamíří do Restaurace Na Sídlišti. Občané se tak budou moci dozvědět informace o svém okolí přímo z první ruky.

Poradí s daňovým přiznáním

Milovice - Pro mnoho lidí je vyplnění formuláře daňového přiznání stresujícím a složitým úkolem. Finanční úřad nabízí lidem pomoc. V pondělí 19. března od 8 do 18 hodin budou na městském úřadě v Milovicích přítomni pracovníci finančního úřadu z Nymburka, kteří poradí lidem, jenž mají s vyplněním nejasnosti. Pokud by plátci daní pracovníky úřadu nezastihli v Milovicích, ve středu 21. března budou k dispozici na městském úřadě v Lysé ve stejný čas. 

Ewa Farna
Votvírák přivítá Uhlíře, Farnou i Divokýho Billa