Vyřadili neplatné lístky  

Nymbursko – Volební komise musely jako tradičně vyřazovat neplatné hlasovací lístky. Zda někdo hlasoval záměrně špatně nebo jen nezná pravidla, se zjistit nedá.

Každopádně nejvíce neplatných lístků se objevilo v Nymburce, a to rovných 50. V sousedních Poděbradech musely vyřadit 40 neplatných lístků. V Lysé nad Labem hlasovalo špatně 24 voličů, v Milovicích 18. Z dalších měst v Sadské neuznali 16 lístků, v Městci Králové a Rožďalovicích vždy po 4 neplatných hlasech.

Průběh voleb byl na několika místech zkontrolovat i starosta Ladislav Langr, který kandidoval za sociální demokracii, ale do parlamentu se nedostal. Zajímavé je, že v Poděbradech zůstali komunisté pod hranicí volitelnosti, tedy pod pěti procenty.
I na Nymbursku vyhrálo ANO, region má jediného poslance

Komunisté propadli  

Poděbrady – Komunisté zažili nejhorší výsledek voleb od roku 1989. A například v Poděbradech by se podle výsledku hlasování do parlamentu vůbec nedostali. V lázeňském městě dostali pouhých 360 hlasů, což je v procentech 4,78 a nepřekročili by tak hranici pro vstup do poslanecké sněmovny. V sousedním Pátku je volilo jen 3,87% voličů a porazila je například i TOP 09. Podobnou mizérii zaznamenali také ve Vrbové Lhotě (3,75%, 9 hlasů). Pětiprocentní hranici nepřekročili ani ve Staré Lysé. 

Sledování výsledků parlamentních voleb ve štábu ANO, 21. října v Praze. Babis
Sečteno: Ve Středočeském kraji vítězí ANO