Chleby – ZOO Chleby má dvojí zastoupení v soutěži Dřevěná stavba roku. V kategorii Dřevěné interiéry se s číslo 8 uchází o titul Dřevěná stavba roku Pavilon doc. Jebavého, což je nový pavilon langurů duk. V kategorii Dřevěná hřiště – velká soutěží její dětské hřiště s číslo 6. I vy můžete zahradu podpořit hlasováním a zapojit se tak do soutěže o pobyt ve srubu od 20. února do 3. března. Podrobnosti včetně hlasování najdete na webu ZOO. 

Milovice – Začátkem února se na městskou policii obrátil zaměstnanec úřadu s tím, že patrně dochází k neoprávněnému odebírání dřeva, které je v majetku města, a to neznámou osobou. Městská policie v místě instalovala fotopast a při vyhodnocení fotografií zjistila, že si dřevo přisvojuje jedna a tatáž osoba, u které se podařilo zjistit totožnost. Věc byla oznámena na odbor správních agend města pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku. 

Poděbrady – V rámci Dne Poděbrad 2017 budou předány výroční městské ceny významným poděbradským osobnostem. Slavnostní večer se koná 3. března od 19,30 v Divadle Na Kovárně. Hostem programu bude zpěvačka Anna K.

Rožďalovice – Nadační fond Jendy Rajmana zve na výstavu v prostorách Muzea klasického knihařství v Rožďalovicích nazvanou Gauguinovy dřevořezy a zakladatelé Hollaru. Vystavené listy jsou Koblihovy otisky dřevořezů, které vytvořil Paul Gauguin na Tahiti. V pozoruhodných osudech původních dřevěných štočků a jejich otisků hrají významnou roli Rajmanovi přátelé ze sdružení českých umělců grafiků Hollar, které založili právě před 100 lety. Vernisáž výstavy se koná ve středu 1. března v 16 hodin. 

Libice nad Cidlinou – Libický Divadelní spolek Vojan uvede v neděli 26. února od 15 hodin v Kulturním domě klasickou činoherní pohádku o statečném kováři Neohrožený Mikeš. Ten na své cestě za štěstím potká kamarády Bobše a Kubu. Společně se vydají vysvobodit tři ztracené princezny. Cestou musí Mikeš čelit mnoha nástrahám. Musí porazit čaroděje Černovouse, ale také si poradit s proradností svých přátel. Vysvobodí ztracené princezny a získá lásku nejkrásnější z nich?

Kostelní Lhota – Všichni Lhoťáci z Kostelní, Pískové i jiné Lhoty jsou zváni na Lhoteckou zábavu, která se stejně jako v loňském roce uskuteční v sokolovně Písková Lhota a to v sobotu 25. února od 20 hodin. K tanci a poslechu hraje skupina Unikát. Pro Kosteláky je zajištěn autobus tam (v 19:30) i zpátky (2:00). Doporučujeme rezervovat si místa na sále. Ten, kdo přinese zajímavý a hodnotný dar do tomboly, získá vstupenku na zábavu zdarma. 

Nymbursko – Jakou vazbu na střední Čechy mají známé osobnosti? Řada z nich tu bydlí, řada z nich tu tráví svůj volný čas. Každou sobotu po 13. hodině ve vysílání Českého rozhlasu Region Střední Čechy si jednu ze známých osobností pozve k mikrofonu Pavel Vítek v novém pořadu Tady to znám. Hostem dalšího vydání bude herec Josef Dvořák, který prozradí, proč si oblíbil Český ráj. Tady to znám dnes hodinu po poledni na frekvenci 100,7 FM. 

Kostelní Lhota – Základní škola zve všechny zájemce ve středu 1. března na Den otevřených dveří. Během celého dne můžete nahlédnout do výuky a zeptat se na cokoliv, co vás zajímá.