V sobotu 11. května začal v 10 dopoledne a jen pár minut po otevření řady stánků už obsazovaly stolky desítky lidí a stánkaři s nejrůznějšími dobrotami se měli co ohánět.

Rodiny s dětmi tradičně stavěly u stánku s belgickými hranolky. O kus dál však byly k ochutnání i netradiční hranolky z batátů. Prezentovala se i řada národních kuchyní. Tedy přesněji řečeno kuchaři nabízeli vyhlášené pochoutky z často exotických zemí. Pozornost nejen houpavou muzikou v rytmu regggae se vždy dobře naloženým kuchařem lákal jamajský stánek s výrazně aromatickými dobrotami. Gurmáni si však mohli objednat i speciality z gruzínské či thajské kuchyně. Obecně asijské státy tu měly tradičně silné zastoupení. V nabídce se objevil i smažený hmyz.

Vyznavači tradičnějších pokrmů pak mohli vybírat z několika stánků, u nichž se nabízely dokonalé burgery na několik způsobů. Vyznavači masa si pak mohli objednat třeba uzená žebra připravená na španělském dřevu. Naopak ti, kdo maso nemusí, si mohli vybírat třeba v palačinkárně.

K dobrému jídlu patří i dobré pití. V nabídce se objevilo například zázvorové pivo. Dorazili i zástupci vinařů z Moravy.

Není divu, že po obědě zaplnily nymburskou Špičku davy lidí a skvěle vonící hostina z domácích i zahraničních specialit byla v plném proudu.