Altán bude čtvercového půdorysu o velikosti 18 x 18 metrů s kruhovým pódiem. Má nahradit nevzhledné mobilní pódium, které stojí vedle kongresového centra. 

Původně přitom měla stavba altánu začít už v loňském létě. Tehdy ji ale zhatil jeden z majitelů, jehož nemovitost má s chystaným altánem sousedit. „Odvolal se jeden z účastníků stavby, že ho hudba ruší na zahradě,“ uvedl před časem poděbradský starosta Ladislav Langr. Odvolání bylo podle něj paradoxní, protože město altánem nahrazuje zmíněnou mobilní hudební scénu. „Nechápeme, proč se odvolal, protože teď tam ta hudba stejně hraje,“ poznamenal starosta. Středočeský kraj, ke kterému bylo odvolání podáno, na sklonku loňského léta stížnost zamítl.

Nymburské posvícení 2016.
Program posvícení odtajněn, dorazí Pavlíček i Hlas


Vzápětí radní lázeňského města záměr schválili a zadali výběrové řízení na zhotovitele altánu. Počítalo se s druhým termínem zahájení stavby loni na podzim, ani to však nevyšlo.

Třetím ohlášeným termínem se tak stalo letošní jaro. „Potřebujeme mít stavbu včetně okolních úprav dokončenou před zahájením lázeňské sezony,“ konstatoval tehdy Ladislav Langr. Také tento termín však nakonec nebyl dodržen.

Nový hudební pavilon bylo totiž nutné posunout z původního místa o kus dále. „Hudební altán po dohodě všech stran musí být posunut osově asi o šest metrů. Tím pádem se muselo upřesnit stavební řízení,“ řekl poděbradský starosta, který doufá, že na podzim se už věc podaří a práce budou moci začít.

Náklady na altán čtvercového půdorysu o velikosti 18 na 18 metrů, ke kterému patří kruhové jeviště, mají dosáhnout přibližně šesti milionů korun.

Ilustrační foto
Hospodám klesají tržby, bojí se podzimu