„Program bude jako každý rok nabitý zajímavými vystoupeními. Večerem bude už tradičně provázet Alexander Hemala,“ upozornila Iveta Hodečková z pořádajícího HI Studia.

Jako vždy budou soutěžit o přízeň diváků a poroty nejen starší adeptky na Miss Polabí 2018, ale také jejich mladší kolegyně. Pro vítězky jsou připraveny velmi atraktivní ceny. Jako každý rok pro ně připravila originální korunky šperkařka Jitka Slavíková.

Miss Polabí vybere odborná porota, v níž už tradičně zasedne také šéfredaktor Nymburského deníku Miroslav Jilemnický.

Jednu z vítězek však určí i samotní čtenáři Nymburského deníku. Přesněji řečeno jeho webových a facebookových stránek, na kterých najdou galerii deseti dívek ze starší kategorie. Ta, která získá nejvíce hlasů v internetovém hlasování, stane se Miss Press 2018 a bude oceněna v rámci zmíněného finálového večera.

Missky se prolétly i zaskákaly v tandemu.
OBRAZEM: Miss Polabí si užily nejkrásnější létání

A jaká jsou pravidla hlasování? Hlasování se uskuteční od úterý 22. května 9 hodin ráno do čtvrtka 7. června, kdy bude o půlnoci ukončeno. Hlasovat se bude pouze elektronicky a ze stejné IP adresy bude možné hlasovat 1x denně. Odkaz na hlasování bude i na FB stránkách deníku.

Také letos byly finalistky vybrány z několika castingů. Malé i velké dívky už mají za sebou i první společné akce před finálovým večerem.

Deset větších dívek vybraných z letošních castingů v několika městech regionu tak mělo možnost absolvovat let na bezmotorovém kluzáku L-13 Blaník. Tento jedinečný zážitek jim stejně jako v letech minulých poskytli členové Aeroklubu Kolín.

Miss Polabí 2017 Natálie Romportlová a 1. i 2. vicemiss Sabina Uxová a Alice Kosičková pak vyzkoušely volný pád z výšky 3 tisíce metrů při tandemovém seskoku s paraškolou Impact.

To deset menších finalistek si užilo jiné společné setkání. Pořadatelé pro ně připravili Den pro malé princezny. Že se dá zabloudit v labyrintu hraček, si holčičky vyzkoušely v poděbradském hračkářství Domino, kde měly možnost vybrat ceny, o které budou bojovat ve velkém finále soutěže v poděbradském divadle. „Nevíme, jestli z plyšového medvěda většího než je většina z těchto malých slečen, bude mít radost maminka budoucí vítězky, ale protože si tento měkoučký chlupáč získal největší sympatie, stane se i jednou z cen pro letošní Malou Miss Polabí 2018,“ řekla Hodečková.

Odpoledne pak většina z nich přijala pozvání na další akci Oregon dětem v Kolíně, kde na ně čekalo čtyřiapadesát netradičních atrakcí včetně třeba zdolávání pavoučí sítě, horolezeckých stěn, ručkování, střelby z kuše i pistole, ale i třeba historický řetízkový kolotoč na ruční pohon.

Komponenty korunek jsou připravené podle výtvarného návrhu Jitky Slavíkové.
Skláři už připravují korunky pro Miss Polabí