Dvacet let usilovné práce Moniky Němečkové a týmu spolupracovníků s mladými hasiči 
v Pískové Lhotě konečně přineslo své toužebné ovoce.

Mladé hasičky z Pískové Lhoty přivezly v neděli dopoledne do své obce zlato z hasičské olympiády CTIF v Polsku, kde se jim podle Moniky Němečkové zdařilo všechno na sto procent.

Desítky lidí, včetně senátorky Emilie Třískové, starosty Rostislava Dvorského, krajského zastupitele Zdeňka Milaty a starostky nymburského sdružení hasičů Blanky Buryanové čekaly netrpělivě na příjezd hasičského autobusu, který měl přivézt vítězky. Ten se nakonec po hodinovém opoždění opravdu objevil a za hlasitého potlesku 
a jásání vystoupily vítězné závodnice na domácí půdu. „Nejlepší holky jsou od Pískový Lhoty," zněla před hasičárnou úprava známé písničky bratrů Tesaříků. Na tvářích děvčat se zračilo obrovské štěstí z výkonu a následného vítězství, které přivezly domů. Na některých tvářích maminek a babiček, ale i na tváři Moniky Němečkové se objevily slzy dojetí a štěstí.

Na všech předchozích kláních se Pískové Lhotě dařilo vyhrávat buď národní kvalifikace, nebo mít medaile, tím pádem mít zajištěnou účast na olympiádě další. Vlastní dvě medaile stříbrné, jednu bronzovou a nyní přibyla ta, o kterou usilovali celých dvacet let.

„Znamená to pro nás hodně zejména v tom, že jsme byli jako Česká republika iniciátory ve světové komisi mládeže, aby mohly startovat mladší děti než dvanáct let. Protože 
v Čechách pracujeme s malými hasiči od tří let. A je fatální, že na světovou soutěž nemohou jet menší děti. Nám se to podařilo prosadit, nasadili jsme tři malé děti, riskli jsme to, že to psychicky ustojí. Byl to dobrý tah, ve kterém jsme světu ukázali, že tímto směrem vede cesta zapojovat ty děti dřív," řekla těsně po příjezdu 
a uvítacím ceremoniálu Monika Němečková s tím, že Poláci zvládli olympiádu organizačně na jedničku s hvězdičkou. „Děti se neskutečně bavily, byl tam skvělý doprovodný program, obrovská národní multikultura. Holky se staly miláčky publika, protože neustále tančily, zpívaly. 
A to i před vlastním pokusem. Zvládly to čistě bez trestných bodů. Bylo tam velmi početné publikum z Česka, které nás přijelo podpořit. Za to jim moc děkujeme," zakončila Monika Němečková s tím, že děvčata mají účast na příští olympiádě jistou. A úspěch bude určitě, protože se scházejí až čtyřikrát týdně.