„V současné době jednáme 
s odborem školství Středočeského kraje o naplnění závazku zaplacení nákladů za vymalování vnitřních prostor celého gymnázia. Náklady jsou zhruba 1 milion korun 
a toto malování učeben a společných prostor je zahrnuto do rozpočtu školy," vysvětlil místostarosta Zdeněk Vocásek.

Vedení města věří, že studenti letos v září nastoupí nejen do vymalované školy, ale také s odpovídajícím sociálním zázemím. Jedním dechem můžeme doříci, že od září by mohli studenti nastoupit do Gymnázia Bohumila Hrabala, pokud ministerstvo školství žádosti o přejmenování střední školy vyhoví.

V průběhu roku se počítá 
v rozpočtu města také s další etapou repase oken (rozebrání, prohlídka a renovace a opětovné sestavení do provozuschopného stavu – pozn. aut.), která byla zahájena v loňském roce pohledově z Komenského ulice. „Počítá se též s realizací energetických úspor formou EPC (Energy Performance Contracting) projektu," doplnil místostarosta Zdeněk Vocásek.

Vraťme se ještě k zásadní přístavbě záchodů. Škola byla totiž před více jak sto lety stavěna jako chlapecká, tudíž v ní je nedostatek dámských záchodů.
Stavba rizalitu byla zahájena v roce 2013. Její dokončení se předpokládá na podzim tohoto roku. Náklady dosáhnou 9 milionů korun.