„Podávala se mámina sekaná, buchtičky se šodó, ale třeba i slané koláče, cupcakes, domácí pomazánky nebo ukrajinský boršč. Na dračku šly také mini řízečky, táborový gulášek nebo thajské speciality,” přiblížila výběr Kateřina Mikšovská, jedna z organizátorek akce.
Pekli a vařili amatéři, kteří se chtěli pochlubit sousedům, co umí. Skauti a členové okrašlovacího spolku, kteří gastro den pořádali, vsadili na neotřelost akce. Ochutnávat a bavit se přišlo do zahrady přes 400 lidí.
Jaké to je mít malé bistro nebo kavárnu, si v některých stáncích vyzkoušely i děti. Musely si samy naplánovat, kolik čeho koupit, a promyslet cenu, případně pak vracet drobné.
Část výtěžku mohli prodejci darovat na pořízení nových herních prvků, které se umístí na Jiráskovu stezku. S dobrovolným příspěvkem hostů se tak vybralo přes 16 tisíc korun.
Návštěvníci si kromě dobrého jídla a pití pochvalovali také krásné prostředí místní zahrady, stylové dekorace i příjemnou hudbu, která akci dokreslovala. Konzumaci pochutin zpestřila poděbradská skupina Flat Fly. Akce by se podle pořadatelů mohla stát v Městci Králové tradicí.