Podle velitele Hasičského záchranného sboru Nymburk Romana Zimy vyjížděli nymburští hasiči v noci na sedmnáct míst. „Došlo k pádu dvou stromů na automobily v Městci Králové, v Kostomlatech spadl strom na dům. Další výjezdy byly kvůli zásahu blesku do elektrického vedení," uvedl Zima.

Ranní vlakové spoje nabraly zpoždění až několik desítek minut. „Byl jsem na nádraží od tři čtvrtě na sedm, vlak do Čelákovic mi měl jet v sedm a šest minut. Teprve teď jsem dorazil do práce," uvedl před devátou Václav z Nymburka. Podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty Kateřiny Šubové došlo ve čtvrtek těsně po deváté večer k prověšení trakčního vedení u stanice Nymburk – Hlavní nádraží, další problémy byly i u Lysé nad Labem. „Co se týká zpoždění vlaků, to bylo ovlivněno noční bouřkou na celém území České republiky," upozornila Šubová. Ještě kolem deváté ráno mělo šest vlaků na hlavním nymburském nádraží zpoždění více než 30 minut. Osobní vlak do Prahy Masarykova nádraží byl opožděn celou hodinu, vlak z hlavního města měl dokonce na příjezdu zpoždění 80 minut.

Bouřky by se měly podle předpovědi meteorologů objevit opět v příštím týdnu v úterý a ve středu, kdy začne od západu přes střední Evropu zvolna postupovat zvlněná studená fronta. Předtím ovšem musíme počítat opět s velmi vysokými teplotami, které by měly v sobotu vystoupat až na 31 stupňů, v neděli a v pondělí bude teploměr třicítku také atakovat, ale v úterý se opět teploty zvýší až na 32 stupňů. V úterý bude zpočátku jasno až polojasno, ale od západu mohou s postupem studené fronty opět přijít bouřky.

ZŠ Komenského v roce 2016
Rodiče složitě řeší o týden delší prázdniny
Ilustrační foto.
Hasiči varují: Neodhazujte nedopalky!