Mimořádnou dotaci od města na nákup ochranných pomůcek dostala Farní charita Nymburk, která chce pomoci seniorům při zajištění nákupů potravin i léků. S touto organizací chtějí své kroky koordinovat i skautská střediska Modrá flotila a Cefeus. To vybízí k věnování respirátorů pro dobrovolníky.

ONLINE ke koronaviru najdete ZDE

„Budeme potřebovat respirátory pro dobrovolníky. Není jisté, kdy a jestli vůbec budou k dispozici respirátory distribuované vládou a krajem. Pokud někdo můžete věnovat třeba i jeden respirátor, dejte nám prosím vědět,“ vyzývají skauti na svých stránkách.

Koronavirus - Ilustrační foto
Česko tohle nikdy nepoznalo. Lidé jsou v karanténě, do práce i pro jídlo smějí

Kontakty na dobrovolníci jsou uvedeny na plakátě.Zdroj: Lucie TrejbalováV Poděbradech se s nabídkou pomoci ozývají firmy, jednotlivci i dobrovolníci. Nabídku nákupu nabízí seniorům firma Kompakt, která vyčlenila i telefonní čísla operátorek pro zájemce.

Kromě ní se vytvořila i skupina dobrovolníků organizovaná dvěma ženami. Založila na Facebooku skupinu s adresou fb.me/dobrovolnici.podebrady. Na ní se mohou hlásit ti, kdo pomoc potřebují. Aktuálně nabízí pomoc při hlídání, případně doučování dětí, ale také třeba při venčení psů. Kontaktovat je můžete také na mailu dobrovolnici.podebrady@gmail.com.

Pomáhat se chystá i Královéměstecký okrašlovací spolek v Městci Králové.

Ochranná rouška - Ilustrační foto
Roušku si lze vyrobit i doma. Tady jsou některé z návodů

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník