Rozsáhlá rekonstrukce nymburské nemocnice se blíží krok po kroku ke svému cíli. Teď  se dočkali malí pacienti. S platností od pondělí 18. dubna nově najdou rodiče v nymburské nemocnici lékařskou pomoc pro své děti v pavilonu E. Dětská ambulance se po měsících fungování v jiných prostorech vrací na své původní místo, které má ovšem zcela nový kabát plný veselých barev a hraček a nemocnici vůbec nepřipomíná.

 „Přestěhování dětské ambulance je důkazem, že kompletní rekonstrukce pavilonů B, C a D pokračuje tak, jak má, a že se postupně chýlí ke svému závěru. Provoz nemocnice se díky tomu vrátí do zcela běžného provozu. Na naše nejmenší pacienty čeká v dětské ambulanci v pavilonu E sice ne zcela nové, ale rozhodně příjemné prostředí, které jsme se jim snažili zútulnit," uvádí  Alena Havelková, jednatelka Nemocnice Nymburk s. r. o.

Otevření dětské ambulance na původním místě je v krátké době již druhý krok k rozložení jednotlivých ambulancí tak, jak byli pacienti zvyklí před spuštěním rekonstrukce. S počátkem dubna letošního roku se vrátily interní ambulance do pavilonu D.