Atmosféra v kavárně byla už ze začátku večera příjemná. Všichni hosté, zatímco spokojeně seděli u stolů a čekali na záčátek koncertu, měli široký úsměv na tvářích a dobře se bavili. Stejně tak i kapela, která se po zvukové zkoušce snadno začlenila do místní různorodé společnosti.

Po půl desáté nastal ten správný okamžik pro začátek koncertu a netrpěliví hosté začali zaplňovat parket. ,,Dnešní večer je vlastně hodně vyjímečný, protože slavíme hned několik narozenin,“ řekl na úvod frontman kapely Marcel Marek alias Mersí. Pak už se rozezněla veselá hudba a zábava mohla naplno začít.

Celý koncert byl organizovaný trochu netypicky. Měl dohromady čtyři části, takže si hosté poslechli vždy jen pár písniček a pak měli možnost jít se občerstvit k baru, aniž by přišli o část programu. To bylo určitě příjemnější, než poslouchat 
v kuse celý repertoár.

Členové kapely mezi sebou během vystoupení navíc výborně komunikovali. ,,Když oni jsou prostě úžasně legrační,“ reagovala jedna z tančících slečen. Mezi nejznámější písně patří bezpochyby Rychlik jede do Prahy, Medvědi nevědí, Jožin z Bažin 
a mnoho dalších.

Klasickým zvykem bývá, že kapela vystoupí, odehraje to, co musí, nejlépe během jedné hodiny. Následně sbalí všechny nástroje a pak v tichosti odejde. Členové kapely Děda Mládek končili v půl jedné a rozhodně hned nikam neodešli.

Sedmičlenná hudební skupina Děda Mládek Illegal Band vznikla oficiálně v roce 1998, ještě pod názvem Banjoděj. Dala ji dohromady hlavně záliba v country písničkách Ivana Mládka. Z nástrojů nesmí chybět napřílad bajno, trubka, kytara nebo valcha. Kapela má na svém kontě několik vydaných CD, poslední vyšlo v roce 2006 pod názvem Bobr.

Autor: Barbora Pěničková