Šedesát pytlů odpadků, převážně plastů 
a PET lahví, nasbíralo 30 dobrovolníků na cyklostezce 
z Nymburka do Poděbrad při celostátní akci Ukliďme Česko, ke které se oficiálně Nymburáci za osobní účasti starosty Tomáše Macha přidali úplně poprvé.

Organizace akce se zhostil
a tým projektu Ukliďme Česko 2015 kontaktoval Petr Prochor Procházka, který také měl za úkol před začátkem akce instruovat všechny zúčastněné o všech organizačních 
a bezpečnostních pokynech. Rozdal dobrovolníkům rukavice a odpadkové pytle a vysvětlil základní informace 
o tom, jak mají nakládat s nalezeným odpadem. „Veškeré práce budeme provádět podle pokynů místního organizátora akce, jenž stanoví bezpečný způsob rozebrání skládky, tak, aby například nedošlo 
k sesutí skládky a zavalení pracovníků," přečetl první pokyn k pobavení přítomných, kteří si neuměli představit, že by v přírodě kolem řeky mohli najít jakoukoliv skládku. Jenomže hned první stovky metrů potvrdily, že pokyn nebyl až tak daleko od pravdy. První menší skládka se nacházela hned naproti posledním obytným domům za elektrárnou u místního altánku. Tam v roští našli pracovníci rozlámanou plastovou židli, několik skleněných lahví od piva a mnoho papírů a PET lahve. O kus dál se dva dobrovolníci pokoušeli z trávy vyrvat kus železa, ale nezdařilo se jim to. „Je to v zemi přidělané dobře, jinak by to už někdo určitě odvezl do sběrny," shodli se.

Během cesty do Poděbrad se pytle plnily a v cíli u poděbradské Restaurace V Pivovaru se organizátoři dopočítali neuvěřitelného počtu šedesáti plných pytlů nepořádku. Ty pak pracovníci Technických služeb Města Nymburk na trase posbírali a odvezli do sběrného dvora.
Procházka organizoval už několik ročníků podobných pochodů přírodou. „Vloni jsme se rozhodli, že to můžeme spojit i s úklidem trasy. Ale to jsme ještě nebyli oficiálně organizovaní. Jsem mile překvapený, kolik přišlo lidí a za to jim děkuji," uvedl před startem dobročinného pochodu.
Cesta dvou skupin dobrovolníků, kteří si práci rozdělili na levý a pravý břeh, trvala z Nymburka do Poděbrad celé čtyři hodiny.