Až do 25. května potrvá výluka v úseku mezi Čelákovicemi a Lysou nad Labem na trati, která vede z Prahy přes Nymburk do Kolína. „Rychlíky z Prahy do Hradce Králové jedou během výluky odklonem přes Poříčany," uvedl mluvčí Českých drah Petr Pošta. Těmito spoji se proto lidé z Prahy do Lysé nad Labem nedostanou.

Výluka se týká obousměrně všech rychlíků mezi Prahou a Hradcem Králové až do 12. května a také 14., 20. a 21. května. „V období 13., 15. až 19. a 22. až 25. května se to týká rychlíků, které úsekem s výlukou projíždějí od 8.50 hodin," řekl Petr Pošta a připomněl, že ranní rychlíky pojedou po své pravidelné trase.

Luboš Vaněk s nádobou se čtyřmi čapími vejci krátce poté, co je odebral z hnízda na hořátevském komíně.
Dojemný příběh čápů z Hořátve spěje k happyendu

Odkloněné rychlíky pojedou mimo stanice Lysá nad Labem a Praha-Vysočany, náhradou zastaví ve stanici Praha-Libeň. Osobní vlaky linky S2 z Prahy do Kolína přes Nymburk a S22 z Prahy do Milovic budou ze stanice Lysá nad Labem asi o pět minut opožděné. V době od 7.20 do 17.20 hodin budou tyto vlaky odjíždět z Lysé nad Labem ve směru do Prahy o 10 minut později podle výlukového jízdního řádu, ve stejné době budou o asi 10 minut později odjíždět vlaky také z Milovic. O sobotách, nedělích a svátcích bude během výluky ve stanici Lysá nad Labem u většiny vlaků mezi Prahou a Milovicemi nutný přestup do jiné soupravy.

Kvůli jízdě královéhradeckých rychlíků po odklonové trase přes Poříčany bude v pracovních dnech ráno drobně upraven jízdní řád na trati 060 z Nymburka do Poříčan.

Ilustrační foto.
Soud s AZOSem byl odročen