Tradici Masopustu se v Mateřské škole Labská v Poděbradech věnují celý týden. „Chceme, aby tradice žily dál, aby je děti znaly i ve městě, kde už se tolik nedrží. Děti učíme prožitkem, takže jsme vyráběli z punčošky a papíru jitrnice a koláče, čímž si malé děti mimo jiné procvičují jemnou motoriku,“ přiblížila celotýdenní program učitelka Zuzana Burianová.

Přebal nové knihy od Jana Řehounka.
Vyšla knížka plná Světlezelených chvilek s Hrabalem

Děti si užily rej masek a důvtip museli prokázat i rodiče, protože Batmanům a Elsám byl tentokrát vstup zakázán. Za to se objevil švec, smrťák nebo selka a mezi zvířátky dokonce i kůň nebo lev. A učitelky šly také v maskách příkladem.

Masopust ve školce byl zábava, tanec a soutěže i vzdělávání. Co byste si, děti, dokázaly odepřít? Odpovědi byly tablet i jablíčka a meloun. Povídali si o půstu i zabijačkách, že dřív neměli lednice a děti se snažily představit si, jak dlouhá je doba, když se čtyřicetkrát vyspí.

Na závěr dle tradice pochovali basu s říkankou a zapili jí vodou.

Zaplněné Hálkovo divadlo bavil Jaroslav Dušek s kultovním představením Čtyři dohody.
Čtyři dohody Jaroslava Duška diváky nutily k zamyšlení i rozesmály
Na jedenácté minci České mincovny z cyklu „Legendy československého hokeje“ se objevuje další ze „zlatých hochů“, kterým není nikdo menší než Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr vyrazil minci se svojí podobiznou