Domeček, do kterého se vejdou dvě horská kola, sekačka a spousta zahradního nábytku a nářadí, snadno přehlédnete. Majitelé řadového domku ho totiž zasunuli do rohu zastřešené terasy. Bílá „krabice“ je částečně porostlá břečťanem a dokonale splývá s okolím. „Náš sklad je zděný, podlahu tvoří dlažba terasy, žádná okna, jen dveře,“ popisuje pan Milan.

Plzák španělský
Krtek, hryzec či plzáci. Škůdců na zahradě se lze zbavit několika triky

Titulní strana magazínu HobbyZdroj: deníkTechnické zázemí má po ruce a zároveň v bezpečí, napojené na centrální zabezpečení objektu. Prostor pro uskladnění zahradního nářadí a techniky podle něj nejcitelněji chybí právě u řadovek. „Před domem je místo garáže jen kryté stání, objekt není podsklepený. Bylo nám proto jasné, že skladovací prostor budeme potřebovat, proto jsme ho vybudovali zároveň s pokládkou terasy,“ vzpomíná Milan.

Zděný zahradní domek, který slouží pouze k uskladnění nářadí a techniky, je však v Česku spíše výjimkou. Ve valné většině si v případě těchto ryze účelových staveb o velikosti zhruba 10 metrů čtverečních vystačíte s jednoduchou konstrukcí z trámků a palubek. Můžete využít i nabídky hotových staveb z plastu, plechu či dřeva. Klasikou jsou unifikované panelové konstrukce z hobbymarketu, které smontujete za jedno odpoledne. Pokud nejste omezeni prostorem, zvažte, jestli bude na zahradě stát pouze kůlnička na nářadí, nebo větší chatka, kterou lze využít také třeba pro přespání nebo jako odpočinkovou zónu při nepřízni počasí.

Celý článek si přečtěte ve čtvrtečním magazínu Hobby, který je součástí vašeho regionálního Deníku.

Proměňte svou zahradu nebo nedaleký park v jedno velké sportoviště.
Jak zabavit o prázdninách děti: I ze zahrady může být svět plný dobrodružství

Dále se v magazínu Hobby dozvíte:

- Letní střih živého plotu
- Rozhovor: Karel Zima: Jsem zkrátka klikař
- Nejdřív půdorys, pak technika
- Plech, plast nebo dřevo
- Základy, podlaha, okna

Předplaťte si Deník s pravidelnými čtvrtečními přílohami již od 76 Kč měsíčně. (objednávejte ZDE) nebo si jej můžete objednat i telefonicky na 272 015 015.