Vyloženě nezdravé sebevědomí prokázal drzý zloděj, který vyvolal scénu 
v prodejně potravin v ulici Letců RAF na nymburském sídlišti. Původní hádka o lahev rumu skončila vysklenou výlohou.

Devětadvacetiletý muž 
z Nymburka přišel krátce po jedné odpolední do prodejny 
a zamířil k regálu s alkoholem. „Vzal lahev rumu a pokusil se ji schovat pod bundu. Jedna 
z prodavaček jej při tom viděla a vyzvala ho, aby lahev vrátil," popsala začátek příběhu policejní mluvčí Petra Potočná.

Muž se tedy otočil, že jde lahev vrátit. Původní flašku vrátil na místo, jenže místo ní si pod oblečením schoval jinou lahev. Pochopitelně také rumu. „S tou se pokusil projít bez placení přes pokladnu. Pokladní se však s mužem začala o lahev přetahovat. Nakonec muž lahev pustil se slovy, že si dojde pro jinou," řekla Potočná.

Jak řekl, tak učinil. V tu chvíli bylo jasné, že s darebákem nebude žádná rozumná domluva. Chlapík se navíc při cestě pro další lahev rumu zastavil i u mrazáku s nanuky. Jeden v hodnotě 10 korun na místě rozbalil a posilnil se jím. To už za mužem mířila ochranka obchodu. „Zaměstnanec ochranky zavolal na policii a vyzval muže, aby počkal na místě do příjezdu hlídky. Ten se však s mužem začal přetlačovat a postrkovat. Vše skončilo tím, že do pracovníka ostrahy strčil, ten následkem toho zakopl a propadl skleněnou výlohou," popsala finální dějství policejní mluvčí.

Policejní hlídka muže na místě zadržela a druhý den mu sdělila podezření ze spáchání trestných činů krádeže a výtržnictví. „Hmotná škoda byla sečtena na 25 tisíc korun," uzavřela Potočná.