13 minut. Tak krátký časový úsek stačil chmatákovi k tomu, aby se vloupal do auta a přivlastnil si věci, které objevil na sedačce.

Je možné, že právě kvůli nim okénko auta rozbil. „Ke vloupání došlo v pátek 13. března v Proftově ulici v Poděbradech. V době mezi 8.02 a 8.15 zatím neznámý zloděj rozbil pravé přední okénko osobního auta značky Mercedes a ukradl tašku s věcmi na plavání," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.
Škoda se v tomto případě blížila k šesti tisícům korun, přesně to bylo 5 770 korun.

Podobných případů řeší policisté na Nymbursku ročně desítky. Přitom při každé příležitosti opakují řidičům radu, že auto není trezor. 
A nechávání si věcí na sedačkách je pro nenechavce často nepřekonatelným lákadlem.

Zapomenuté věci, snadná kořist

Policisté opětovně upozorňují řidiče, aby neponechávali ve vozidlech žádné věci a vždy si při odchodu své vozidlo řádně zajistili a zkontrolovali. „Opomenuté nebo zanechané věci, jako mobilní telefony, peněženky, kabelky, batohy, kufříky, notebooky, ale i nákupní tašky, různé nářadí 
a ostatní věci na viditelných místech ve vozidle jsou především velkým lákadlem pro zloděje a mnohdy snadnou kořistí. Zlodějům stačí k odcizení pouze malá chvilka vaší nepozornosti," varuje Petra Potočná.

Policie znovu apeluje na řidiče, aby si ze svých vozidel nedělali úschovny věcí a předešli tak vloupání do svých vozů, při kterém dochází nejen ke škodě na odcizených věcech, ale taktéž ke značné škodě způsobené poškozením vozidla při vloupání.

Ideálními místy pro zloděje jsou parkoviště u nákupních center nebo plochy u hřbitovů, které bývají zaplněné auty například při Dušičkách či kolem Vánoc.