Letní sezona krádeží začala v letošním roce u poděbradského jezera. Ve stejném dni tam čekaly střepy u vykradených vozů po návratu z koupání na tři řidiče.

Podle policejní mluvčí Petry Potočné šlo o Škodu Octavia, Seat Ibiza a Citröen C5. „Zvlášť případ posledního auta ukazuje, že zloději projeví zájem při přítomnosti jakýchkoli věcí uvnitř auta," poznamenala Potočná.

Ilustrační foto
Řidiči nechávají klíčky na kolech. Pro zloděje

Právě v citröenu zůstal na podlaze před zadními sedačkami batoh. Pouze s oblečením. Škoda na odcizených věcech tak byla nízká, s rozbitým okénkem a poškozením auta se však vyšplhala na šest tisíc korun.

V dalších dvou případech dopadli majitelé aut ještě hůř. Zato zloději byli spokojení. „V seatu zůstala dámská sportovní taška, která vedle dokladů, dvou tisíc korun v hotovosti a platební karty obsahovala i stříbrný řetízek a tři stříbrné prsteny. Škoda se blížila ke dvaatřiceti tisícům," uvedla Potočná. Ze škodovky zmizel batoh s peněženkou a dalšími věcmi, škoda přesáhly patnáct tisíc.

„Varujeme na začátku koupací sezony, aby lidé v autech na parkovištích nenechávali ani bezcenné věci. Zloději reagují na cokoli, co ve vozech vidí," připomněla policistka.

Místo, kde je trubka v břehu, těsně nad hladinou vody. Z ní nepravidelně vytékají smradlavé kaly.
Výtok fekálií v Ostré řeší inspekce a povodí