Jenže právě tato osoba, pro kterou se v našich končinách vžilo trochu pejorativní označení hajzlbába, se dostala do hledáčku policistů z místního obvodního oddělení. Tržbu za období kolem vánočních svátků a po novém roce lidově řečeno ztopila.

„Celý případ se týká období od 22. prosince loňského roku do 11. ledna roku letošního. Devětačtyřicetiletá žena pracovala jako brigádnice na veřejných toaletách vlakového nádraží. Při kontrole ze strany nadřízené se zjistilo, že chybí hotovost ve výši 7 325 korun," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Jak známo, v případě krádeže vyšší než 5 tisíc korun už se jedná o trestný čin, nikoliv přestupek. Proto ženě policisté před několika dny sdělili podezření ze spáchání krádeže, za kterou ji v krajním případě hrozí až dva roky vězení. Což se však v tomto případě nedá předpokládat. Nicméně žena, která za prací výběrčí na toaletách dojížděla z téměř 20 kilometrů vzdálené obce, tak neslavně ve své profesi skončila. Případ se tak může stát předlohou pro některou ze scén do další komedie, které se na poděbradském nádraží ještě v budoucnu rozhodně budou natáčet.

Čtěte také:
Soud řeší, zda starosta kradl miliony z obecní kasy
Muž zemřel při čištění návěsu traktoru v Opolanech