Na zvonek na vrátkách rodinného domu zvonil třiatřicetiletý muž hodinu po poledni. Vydával se přitom za zaměstnance vodárenské společnosti. Podle policejní mluvčí Petry Potočné si sám otevřel branku, a zatímco vyprávěl smyšlenou historku, že jde kontrolovat vodoměr, došel až k seniorce stojící ve dveřích domu. „Ta jeho lsti uvěřila a předala mu klíče od garáže, kde je umístěn vodoměr," řekla Potočná.

Čtyři vzrostlé stromky poničili neznámí vandalové v Havlíčkově ulici v Nymburce.
Vandalové v kraji řádí. Ničí stromky i vlaky

Zatím šlo všechno podle plánu zloděje, který se později u výslechu policistům přiznal, že přišel se záměrem krást. Nepočítal však se sousedem. Ten si všiml cizího muže, pohybujícího se na vedlejším pozemku, a pojal podezření, že se tam děje něco nekalého. Obrátil se na policisty a před jejich příjezdem podvodníka sám zadržel.

Policejní hlídka pak muže převezla na obvodní oddělení, kde mu sdělila, že je podezřelý ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody. „Věc byla řešena v takzvaném super rychlém zkráceném přípravném řízení a po pár dnech stál podezřelý muž před soudem, kde mu byl vyměřen trest odnětí svobody na osm měsíců," uvedla policistka. Okamžitě po verdiktu pak byl převezen do věznice v pražské Ruzyni k odpykání trestu.

Ilustrační snímek
Zloději zahájili u poděbradského jezera letní sezonu
Ilustrační foto
Jdu skočit pod vlak, oznámil syn svému otci