Jako kdyby se 
v Nymburce natáčela část nějakého dalšího dílu seriálu Kriminálka Anděl. Tak to mohlo nezúčastněným připadat v neděli po obědě v ulicích Nymburka.

Hlídka policie totiž v tu dobu pronásledovala červený Volkswagen Jetta. Ten prchal od benzinky v Luštěnicích.

„Hlídka pronásledovala 
v Kolínské ulici toto auto 
a snažila se ho zastavit zvukovým i světelným signálem na svém voze. Ovšem řidič se spolujezdcem na tuto výzvu nereagovali a ujížděli dál," uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Volkswagen Jetta se řítil přes Kamenný most na Zálabí. Jenže boží mlýny v jejich případě zamlely opravdu bleskurychle. Řidič totiž při jízdě na most prorazil pneumatiku a svou nemotornou jízdou ohrožoval ostatní auta.

Dokonce mohlo dojít 
i k ohrožení na životech, protože Volkswagen nekontrolovaně mířil i na chodník. „Řidič najel na chodník u autobusové zastávky na Zálabí, kde stáli lidé," líčila další sled událostí mluvčí policie.

Jedna z procházejících žen byla nucena uskočit před atakem auta.

V průběhu akce vyšlo najevo, že auto je kradené na Kolínsku.

Do děje nyní zásadním způsobem vstupuje už nějakou dobu pronásledující policista za volantem služebního vozu. Třiadvacetiletý Tomáš Skořepa se pokusil radikálním způsobem zastavit nešťastníky před nimi. „Řidič služebního vozu neváhal a zastavil ujíždějící auto tak, že mu vjel do cesty," pokračovala policistka.
Obě auta se střetla a tím honička skončila, alespoň ta automobilová.

Muži z ujíždějícího auta totiž rychle z auta vyskočili 
a začali utíkat. Když nereagovali na výzvu: Policie, jménem zákona stůjte nebo budeme nuceni použít donucovacích prostředků, muži zákona pomocí kopů, hmatů 
a úderů muže spacifikovali.

Řidič (ročník 1986) Volkswagenu je z Nymburska a nevlastnil platný řidičský průkaz. Spolujezdci je sedmadvacet, oba dostali pouta 
a byli zadrženi.

Policista, který vjel do dráhy ujíždějícímu autu, si zaslouží pochvalu. Možná, že zachránil někomu na chodníku život.