Milovičtí policisté si poblíž Přerova nad Labem všimli řidiče ve Škodě Felicia, které bylo zaparkované u krajnice. Hlídka se rozhodla řidiče zkontrolovat, nicméně než se s vozidlem otočila, škodovka zmizela. Proto propátrala blízké okolí a vozidlo nalezla zaparkované a uzamčené v blízkosti garáží. „Pohledem do vozidla bylo patrné, že se v něm nachází několik rostlin konopí setého. Na místo byl přivolán policejní psovod k vypracování pachové stopy a dopátrání řidiče vozidla,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná.

Po chvíli však policisté zpozorovali muže jdoucího po hlavní silnici. Vzhledem k místní a osobní znalosti hned věděli, že se jedná o řidiče daného vozidla. „Ten uvedl, že rostliny konopí sklidil u řeky Labe, kdy je na místě před několika dny zacítil a následně nalezl. Kdo měl na místě rostliny vyseté mu není známo. Muž se následně podrobil orientačnímu testu ke zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek v těle, který vyšel jako pozitivní na látky amfetamin. Proto mu byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz,“ popsala děj Potočná.

Podezřelý muž dobrovolně konopí vydal policistům a následoval je na obvodní oddělení Milovice. „Věc vyšetřují nymburští kriminalisté jako podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu,“ doplnila policistka.

Nymburští hasiči zasahovali během deseti minut hned u tří nehod
V Nymburce se staly tři nehody během deseti minut
K nahlášenému požáru střechy vyjeli hasiči v úterý do Kounic..
V Kounicích hořel přístavek, hasiči rozebírali střechu