Systém řidičů, kteří si nechtějí klíčky předávat z ruky do ruky, je neuvěřitelný. Jeden z nich zaparkuje auto a druhému nechá klíčky na místě. „Na předním nebo zadním kole auta, případně dokonce za stěrači. Toho zloději využijí, snadno se dostanou do auta, kde ukradnou, co chtějí, zamknou a klíčky vrátí na původní místo," vysvětluje Potočná.

Ilustrační foto.
Policista na bruslích oživil cyklistu v bezvědomí

Právě v Milovicích zaznamenali v květnu čtyři takové případy. Škody přitom nejsou zanedbatelné. „Ke dvěma případům došlo ve stejném dni. Řidiči nechali klíčky na levém předním kole, v jednom případě šlo o Ford S Max, ve druhém o Škodu Rapid. Z obou aut zmizela z odložené pánské příruční tašky peněženka, doklady a platební karta. Té dokonce zloděj využil k šestnácti platbám u různých obchodníků. Škoda se blížila k šestnácti tisícům," říká Potočná.

Další dva případy se odehrály na akci Gladiátor Race, kdy v jednom případě byly klíčky na pravém zadním kole, ve druhém dokonce za stěrači na okně.

Policisté důrazně doporučují řidičům vyvarovat se tohoto systému a předávat si klíčky jiným způsobem.

Na trati u Mlékojed, kde ve středu 24. května v ranních hodinách zemřel třiadvacetiletý mladík, už měsíc stojí pomníček šestnáctiletých dívek, které pod koly vlaky ukončily svůj život dobrovolně.
Sebevrazi volí nejčastěji smrt pod koly vlaků