"Zadrželi jsme jednoho fanouška Feyenoordu, který použil pyrotechniku. Ženu ošetřili záchranáři a odvezli ji do nemocnice," řekl Pražskému deníku mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

"Na Staroměstském náměstí byla pyrotechnikou zraněna žena. Utrpěla úraz ruky, její zranění nebyla naštěstí vážná. Transportovali jsme ji do nemocnice," uvedla Jana Poštová z pražské záchranky.

Fanoušci Feyenoordu Rotterdam před derby s Ajaxem Amsterdam.
Tisíce chuligánů táhnou na Prahu, ulice pohlídají stovky policistů

"Muž z Nizozemí je nyní v policejní cele a během dne s ním budou probíhat úkony zkráceného přípravného řízení. Za trestný čin výtržnictví mu hrozí až dva roky vězení. Zraněná turistka byla po ošetření propuštěna do domácího léčení," uvedla policie na svém Twitteru.

Pražská policie chystá z důvodu konání čtvrtečního fotbalového utkání mezi mužstvy SK Slavia Praha a Feyenoordem Rotterdam bezpečnostní opatření. Na akci se bude podílet několik stovek policistů. K dispozici bude i policejní vrtulník.

Policie počítá s tím, že se v ulicích města může několik stovek i tisíců nizozemských fanoušků objevit už večer a v noci na čtvrtek. V den utkání, které začíná ve Vršovicích v 18:45, plánují podle dostupných informací příznivci Feyenoordu od 16 hodin pochod městem.