V prvním případě se jedná 
o muže, který ukradl ze zaparkovaného auta před poděbradským obchoďákem notebook. „Ke krádeži došlo dne 11. dubna v 15.46 hodin na parkovišti u obchodního domu Tesco v Poděbradech. Pachatel odcizil z neuzamčeného osobního vozidla odložený notebook černošedé barvy," uvedla policejní mluvčí Věra Žídková.

POPIS ZLODĚJE

Muž ve věku 30-35 let, štíhlé postavy, tmavší pleti, krátkých tmavých vlasů, na čele posazeny sluneční brýle, oblečen do šedé mikiny na zip s kapucí, vnitřek kapuce je zelené barvy se zelenými tkanicemi, světlé kalhoty asi džíny, na nohou modré sportovní boty zn. Nike, v ruce má podlouhlý tenký předmět připomínající drbátko.

Druhý případ se týká trojice mužů na pravém snímku, kteří měli krást uvnitř hypermarketu. „Dne 19. dubna kolem 13. hodiny došlo v obchodním domě v Poděbradech ke krádeži zboží – alkoholu 
v hodnotě 3 839 korun. Také 
v tomto případě žádáme ty, kteří je poznali, aby se obrátili na policii s potřebnou informací. V obou případech lze volat na číslo 974 878 760 nebo na policejní linku 158, případně se dostavit osobně na jakoukoliv policejní služebnu," řekla Žídková.