„Strážníci mladíka odpovídajícího popisu našli v Jízdecké ulici. Ten však před hlídkou začal utíkat a na výzvu k zastavení nereagoval. Hlídka osobu dostihla v Hradební ulici a následně ji předala Policii České republiky,“ uvedl vrchní strážník Martin Rajl. Strážníci blíže nespecifikovali, co měl mít muž na svědomí.

Na přelomu prázdnin se podle zveřejněných případů často zabývali zaběhlými psy, případně nálezy bicyklů. V pondělí dne 3. srpna byla na Boleslavské třídě u nadjezdu nalezena čivava. Po zveřejnění zprávy i fotky nalezeného zvířete bylo poměrně rychle zpátky u svého majitele. Podobné to bylo na konci července v případě křížence Endru, který je prý vyhlášeným tulákem. Byl nalezen v Tyršově ulici poblíž Hálkova divadla dokonce i s řetízkovým obojkem a modrým vodítkem. I on byl brzy zpátky u paničky.

Z dokončování nového lvince v chlebské Zoo.
Dokončovaný lvinec čeká prohlídka zvědavců

Nejen nálezy psů však zaměstnávaly nymburské strážníky. V závěru července se v jejich dočasné úschově objevilo i kolo značky Kellys. Také pro něj si majitel přišel. V evidenci ztrát a nálezů figurovaly i dvě dětské cyklisté helmy, které si jejich malí majitelé zapomněli na autobusové zastávce na náměstí Přemyslovců. Pátralo se také po majiteli stanu Husky, který si své letní obydlí zapomněl na Palackého třídě.

Ilustrační foto
Zloděj si odnesl česnek za 50 tisíc korun