„Během celého roku apelujeme na občany, aby si ve vozidlech nenechávali volně položené osobní věci – například bundy, zavazadla, tašky, notebooky a další cenné předměty. Veškeré zanechané věci uvnitř vozidla se stávají lákadlem pro pachatele majetkové trestné činnosti,“ připomněla Hašlová. S upozorněním, že právě nyní je to na místě zopakovat, a to nejen s ohledem na nadcházející předvánoční čas. „V poslední době se objevují případy krádeže věcí právě ze zaparkovaných vozidel,“ upozornila Hašlová.

Rada policie je jednoduchá. Cokoli, nač je uvnitř auta vidět, láká nežádoucí pozornost. I kdyby to měla být třebas jen prázdná igelitová taška. „Občany upozorňujeme, aby veškeré osobní a cenné věci nenechávali viditelně uvnitř vozidla a raději si je vzali s sebou. Pokud přece jen musíte něco ve vozidle zanechat, tyto věci odložte do kufru vozidla, který lze zakrýt roletou,“ radí policistka. Ovšem pozor: je důležité udělat to ještě před příjezdem na místo parkování! Stěhovat cennosti do kufru auta až těsně před opuštěním vozidla by případným nenechavcům, kteří někde za bukem nenápadně sledují cvrkot třeba na parkovištích před nákupními centry, mohlo naopak posloužit jako upozornění, na které auto zaměřit svou nežádoucí pozornost.

V neděli 5. listopadu v odpoledních hodinách hostila tělocvična stanice HZS Mladá Boleslav zajímavou akci – kurz sebeobrany pro Základní organizaci neslyšících Mladá Boleslav.
Od hasičů si neslyšící odnesli poučení, jak se bránit napadení
Ilustrační foto.
V krabici u popelnic čekala na záchranu dvě koťata