Nehoda ve Vykáni se stala 
v neděli večer na místní křižovatce. „Devatenáctiletý mladík, který seděl za volantem Volkswagenu Caravella 
v mírné levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost vozidla, vyjel vpravo mimo silnici 
a narazil do podezdívky domu," popsala nehodu policejní mluvčí Věra Žídková.

O žádném zranění v policejní svodce není řeč. Zato je jasné, že mladík byl kontrolován na alkohol a ten byl vyloučen. „Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun," doplnila Žídková.

Ještě před tím se odehrála nehoda, jejímž hlavním a jediným účastníkem byl čtyřiatřicetiletý cyklista. „Pohyboval se na trase mezi Rožďalovicemi a Podlužany. Na poměrně rovném úseku vyjel na pravou krajnici, kde upadl 
a způsobil si zranění," řekla policejní mluvčí.
Cyklista se však sebral a dojel ještě domů. Jeho zranění však zřejmě byla vážnější, než si sám dokázal připustit. Další z obyvatel domu tak zavolal záchrannou službu, která zraněného muže transportovala do nemocnice a jak je její povinností, na nehodu upozornila i policii. „Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která v tu dobu ukázala 2,47 promile alkoholu," řekla Žídková. Tím se velmi pravděpodobně také objasnila příčina cyklistova pádu.

Nymburští policisté pro změnu řeší případ krádeže mobilního telefonu, který se stal v závěru uplynulého týdne přímo na nymburském náměstí Přemyslovců na parkovišti před pizzerií. Pro lepší pochopení celé věci je dobré vědět, že pachatel i oběť se znali. „Jedenadvacetiletý muž 
z Kolínska přistoupil k ženě 
s tím, že potřebuje odvézt do Peček. Ta to odmítla. Muž dále naléhal a požádal, aby si mohl z jejího telefonu zavolat známému," řekla policistka.

Žena sama vyťukala požadované číslo a když se z telefonu ozval mužský hlas, rozhodl se mladík jednat. „Vytrhl jí 
z ruky telefon a z místa utekl. Za dvě hodiny však byl policisty zadržen a je podezřelý 
z krádeže," uzavřela policejní mluvčí.