Záhornická kauza má další dějství. Dva muži obvinění z vražd dvou obětí nalezených v místní stodole mají podle policie na triku i třetí vraždu. Obětí má být člověk, který mohl prozradit jejich předchozí zločinné skutky. Muži se tak měli zbavit nepohodlného svědka.

V rámci už probíhajícího soudu mezitím vycházejí na světlo další podrobnosti 
k předchozím vraždám, jejichž oběti byly nalezeny právě v záhornické stodole. Zatímco Čechošvýcar, který se stal první obětí v lednu 2003, byl zastřelen jednou ranou do týla ve svém pražském bytě a do záhornického „hrobu" byl následně převezen, žena, kterou zastřelili v roce 2008, byla sprovozena ze světa třemi ranami do týla přímo v Záhornici.

Vraťme se však ještě k původní informaci o obvinění ze třetí vraždy. Dvě hlavní postavy případu měly v pražských Letňanech odstranit muže, který jim pomáhal zahladit stopy po předchozí trestné činnosti. Informaci potvrdila mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štepánka Zenklová.

Třetí vražda se stala v červenci 2010. Hlavní aktéři se nejspíš obávali toho, že se prozradí předchozí trestná činnost a rozhodli se odstranit člověka, který by je mohl pomoci odhalit. Mluvčí žalobců upřesnila, že obětí byl muž, který jim dříve pomáhal se zahlazením trestné činnosti. „Snažili se, aby to vypadalo jako sebevražda," doplnila Zenklová. Podle informací ČTK byl zastřelen. Žalobci poslali spis se třetí vraždou k soudu 
4. února.

Soud od loňského prosince řeší případ dvou předchozích vražd. První se podle obžaloby stala v polovině ledna 2003. Obětí byl tehdy sedmašedesátiletý Čechošvýcar, vlastník pozemků, které chtěla získat skupina obviněných. Pětičlenný gang nakonec pozemky od pozůstalých získal v roce 2007 za pět milionů korun, přičemž znalci jejich hodnotu odhadli na 50 milionů korun.

Druhá vražda se podle obžaloby stala v roce 2008. Její obětí byla žena – nastrčená jako bílý kůň ve firmě, která udělala daňové úniky za 42 milionů korun při obchodech 
s pohonnými hmotami a minerálními oleji. Její smrt měla zahladit stopy trestné činnosti.

Obě těla byla zabalena do igelitových pytlů a do spacích pytlů, oddělovala je masivní betonová deska. U první oběti byly v zemi zalité vápnem také její osobní věci.

V případu, který už soud od loňska rozplétá, obžaloba za hlavní postavy označuje šedesátiletého Josefa Šimka a devětašedesátiletého Václava Štorka. Oba byli obviněni 
i v novém případě. Šimek vraždy podle obžaloby provedl nebo nařídil. V kauze odmítl vypovídat kvůli případu třetí vraždy, kterým se tehdy ještě zabývali kriminalisté.

Štork podle obžaloby o záhornických vraždách po celých deset let od ukrytí první oběti až do policejního zásahu 1. října 2013 hlídal pozemek 
s ukrytými mrtvolami. Zároveň se nejspíš postaral o likvidaci vražedných zbraní. Tento soudní proces bude pokračovat v březnu.