Vyjet za poznáváním jiného prostředí umožní finanční dar ze sbírky v rámci projektu Splněná přání, jehož předáním se v pondělí pochlubila společnost Unipetrol.

Generální ředitel Spolany Jacek Aliński, který Vopatovi předával symbolický šek na 39 720 korun, navíc uvedl, že jen u finanční pomoci z vánoční sbírky zaměstnanců spolupráce neskončí. „Plánujeme také v rámci dobrovolnického dne pomoc fyzickou,“ slíbil, že zaměstnanci v dubnu přiloží ruku k dílu při jarním úklidu a úpravách centra.

Zatímco kontakty s mělnickým centrem jsou novinkou, jinde už podpora neziskových organizací v okolí výrobních závodů má tradici, zdůraznil ředitel firemní komunikace Jiří Hájek. „Mezi naše podporované stálice patří i dětský domov v Kralupech,“ poznamenal.

Už samotné předávání šeku v Dílně Rosa se pro klienty stalo událostí. V tamější tréninkové kuchyňce se už s několikahodinovým předstihem podíleli na přípravách – a pod odborným vedením se podařilo upéci dva druhy zákusků a slaný závin. Zážitkem se pak stalo i společné posezení – spojené právě s občerstvením.

S roztroušenou sklerózou společně zabojují v pátek a v sobotu lidé ve 33 městech nejen po celé republice, ale i v zahraničí: od Slovenska po Švýcarsko, od Francie po Finsko.
Nemocným s roztroušenou sklerózou pomohou lidé, kteří se přijdou zapotit
Ilustrační fotografie.
Středním školám chce kraj poslat miliony. Nejvíc do Benešova