V jarních měsících má projít rekonstrukcí půl druhého kilometru dlouhý úsek frekventované komunikace z Unhoště do Červeného Újezdu. Připravena je také sanace nestabilní skály nad silnicí číslo 242 v Roztokách. Také tam by podle slov krajského radního pro oblast dopravy Františka Petrtýla (ANO) mělo být hotovo příští rok v květnu. „Obě stavby by měly zlepšit bezpečnost na daných úsecích a napravit současný špatný technický stav,“ podotkl radní.

Silniční stavby nově připravené pro evropské financování
* Rekonstrukce silnice II/101 Unhošť – Červený Újezd
- Důvodem rekonstrukce je špatný technický stav silnice. Opravovat se proto bude v celé šíři a zároveň se upraví systém odvodnění.
- V trase rekonstruované silnice je také křižovatka se silnicí III/10136 a řada sjezdů na přilehlé pozemky nebo účelové komunikace. Začátek úseku je na kilometru 46,6. Celkově se jedná o 1,5 km opravovaných vozovek.
- Předpokládané náklady přesáhnou 31 milionů korun.
- Stavět by se mělo od března do května roku 2019.

* Sanace skalního masivu nad silnicí II/242 v Roztokách
- Jde o sanaci skalního masivu nad komunikací II/242 v Roztokách v místě zvaném „serpentýna“ – konkrétně o úsek v ulici Nádražní od rohu ulice Krupka a schody pro pěší.
- Cílem projektu je výstavba ochranné bariéry a údržba skalního masivu nad komunikací. Jedná se o náhradu současné bariéry, která je na konci životnosti, novou dynamickou bariérou. Stavba zahrnuje odstranění současné bariéry, přikotvení nestabilního bloku na východním konci, očištění vlastního skalního svahu, odstranění nánosu ve svrchní části, opravu stávajících opěrných zdí nad komunikací, odstranění dřevin narušujících stabilitu a očista skalního masivu.
- Předpokládané náklady dosahují 2,7 milionu korun s DPH.
- Stavět by se mělo v dubnu a v květnu příštího roku.

Zdroj: Krajský úřad Středočeského kraje

Na silnici u Slaného se srazily v protisměru dvě motorky.
Na silnici u Slaného se srazily v protisměru dvě motorky